PDA

Zobacz pełn± wersję : wymiana kolektora z d15b2 na serie d16a9 ????

panczyk
14-06-07, 12:27
witam zamiezram wymienic kolektor wydechowy w silniku d15b2 na d16a9 ze wiercic pod sonde w tym kolektorze wiem ale musze wydluzyc przewod od sondy mozna to zrobic czy niemozna? i pytanko jesli ktos robil taka operacje bedzie wszystko pasowalo w rozstawach i mocowaniach ? niewiem tez jak sie nazywa uszczelka co 2 rorka sie konczy i bodajze laczy sie z katalizatorem?

skolopendra
14-06-07, 14:26
zrobic czy niemozna?

mozna spokojnie byle nie po 2 metry :d

niewiem tez jak sie nazywa uszczelka co 2
to jest tgzw pier¶cień,np 50mm

panczyk
19-06-07, 15:35
w ktorym miejscu wywiercic otwor na sonde?

Lcfr
19-06-07, 21:46
witam zamiezram wymienic kolektor wydechowy w silniku d15b2 na d16a9 ze wiercic pod sonde w tym kolektorze wiem ale musze wydluzyc przewod od sondy mozna to zrobic czy niemozna? i pytanko jesli ktos robil taka operacje bedzie wszystko pasowalo w rozstawach i mocowaniach ? niewiem tez jak sie nazywa uszczelka co 2 rorka sie konczy i bodajze laczy sie z katalizatorem?

pierwsze - po co kupowac kolektor z d16a9 jak mozna z d16z6???????????
cena chyba nieduzo nizsza a dochodzi wiercenie otworu i gwintowanie pod sonde ;/
drugie - mocowanie podobno nie pasuja - choc ostatnio ktos pisał, że jednak pasuja- wiec trzeba uzyc pcji szukaj i sprawdzic

trzecie - mozna przedłuzyc przewody - trzeba wiedziec tylko jak (lutowanie niewskazane)- poszukaj...

panczyk
20-06-07, 21:19
bo juz taki zakupilem okazyjnie wiec niekupilem innego drozszego o wiele a sonde mam jednozylowa wiec moze mozna pzrez lutowanie ? niewiem tylko czy wiercic w kolektorze czy srobke dospawac z gwintem

PPawelZ33
26-06-07, 00:07
sonde mam jednozylowa wiec moze mozna pzrez lutowanie ?

Zastosuj lepiej szybkozł±czki termiczne albo sciskane !!!
Do kupienia tam gdzie uniwersalne sondy lambda albo w jakim¶ elektrycznym. U mnie w firmie np takie złaczki s± po 50 gr/szt.