PDA

Zobacz pełną wersję : Pilne!!! potrzebna pomoc i RADA...:-/

Pitbull228
15-02-12, 11:52
Siemanko

Więc sprawa wygląda tak...wczoraj wyjeżdżając z z parkingu SS (jak wielu z was wie wyjazd na Piłsudskiego jest tragiczny - wysoki krawężnik itd...:mad:) nagle auto zaczęło głośno pracować, gorzej przyspieszać itp. wszystko wskazywało na to że oberwała się jakaś część układu wydechowego - objawy były identyczne...dotoczyłem się powoli do siebie na widzew i wjechałem na podjazd żeby zlokalizować przyczynę...i co układ wydechowy wygląda ok. sprawdziłem wszystko i zgłupiałem:confused:

Macie jakiś pomysł? dodam jeszcze że zauważyłem przed tym zdarzeniem że autko nierówno pracuje i od czasu do czasu strzeli z wydechu...

PS. autko to civic V 1,5 HB D15B2

Buszu
15-02-12, 12:13
Sprawdź świece i kable WN :)

skolopendra
15-02-12, 12:20
(jak wielu z was wie wyjazd na Piłsudskiego jest tragiczny - wysoki krawężnik itd...

ja nie wiem?

zapal ,przytkaj wydech i poszukaj rozszczelnienia w układzie

Dario022
15-02-12, 13:24
golym okiem mozesz nie zobaczyc rozszczelnienia wydechu. nie musial sie on urwac.

Kriss91
15-02-12, 14:01
Wydech, który ma już trochę wiosen lubi zerwać się z wieszaków po wstrząsach i tak powstaje dziura. Wypadałoby wjechać na kanał i zbadać cały układ, zwłaszcza na wspomnianych wieszakach.

Pitbull228
15-02-12, 14:17
wydech sprawdzony...był wymieniany cały...jest ok. problem chyba tkwi w świecach...wymienię i zobaczymy...na razie muszę odkręcić jedną zapieczoną:mad: trzy poszły...a na czwartej ukręcił się klucz...

Van_Dal
15-02-12, 17:34
lepiej schodzą na ciepłym silniku ;]

karmel
15-02-12, 20:51
a potem na ciepłym wkręcić!:o

sivy
16-02-12, 12:35
lepiej schodzą na ciepłym silniku ;]
tak nie rób bo ci gwint swiecy zostanie w głowicy