Zobacz pełną wersję : Maglownica Civic V 1.6 VTEC
Witam może był już ten post ale mam pytanko mam civica z 94r 1.6 Vtec i cieknie mi płyn od wspomagania dokładniej z maglownicy i czy mogę kupić magiel od hatchbacka czy będzie pasował, a może słyszeliście kto ma na handel taką tanio.
Podobno pasują wszystkie z 5 gen bylebys kupił magiel ze wspomaganiem (taki jak miales poprzednio), ale dla pewności poczekaj jeszcze na inne wypowiedzi. Generalnie z maglem to jest tak że lepiej dać więcej i kupić magiel z gwarancją niż gdzieś za male pieniądze i po zamontowaniu mieć luzy. Ostatnio pytałem to w HondaCentrum to były po 260zł, pewniaki.
w 5g byly dwa rodzaje:ze wspomaganiem i bez. Cala reszta bez znaczenia
konstruktor
15-02-12, 18:36
a nie lepiej najpierw wypróbować płynu do wspomagania z uszczelniaczem ? 30zł zamiast 300 (za sam magiel)
ktoś w podobnym temacie polecał produkt firmy kleen-flo. (osobiście sam nie miałem do czynienia z takimi środkami)
oczywiście jeśli to nie pomoże , to jesteś stratny 30 zł i czeka ciebie wymiana magla.
Ja lałem preparat polecany na forum żeby zatamowac wyciek z magla ale nic to nie dalo i też niedługo wymianiam ale ja mam jeszcze małe luzy...
U mnie lanie jakiś preparatów nie ma sensy bo wlewając do zbiorniczka to tak samo jak bym lał na ziemie taki mam wyciek. Byłem wczoraj po magiel w Kobyłce 300 zł z miesięczną gwarancją, koleś ma chyba wszystkie części do tego modelu i trochę do innych w razie czego to numer do niego jak by ktoś coś potrzebował 697 088 214
Napisz jak Ci się sprawuje ten magiel po wymianie.
Ok. Dziś się biore za wymiane to w sobote się odezwe
No i po wymianie. Wszystko ok nic nie cieknie magiel śmiga i się nie poci, tylko troszke zabawy z tym było. Przy wymianie polecam odkręcic sanki (trzymanie silnika na dole) i tak ją wyciągnnąć. 3 godziny rozkładania 2h składania. Miłej zabawy życze przy wymianie.
Spoko, dzięki za ot, po blacharce tez wymienię magiel:), bezawaryjności.
Nie rozumiem odkręcania sanek ! wymiana magla to 1.2h bez odkręcania SANEK !
Nie rozumiem odkręcania sanek ! wymiana magla to 1.2h bez odkręcania SANEK !
też wymieniałem w coupe kiedys i sanek nie ruszałem.....
To porównajcie sobie sanki 5 gen a 6 gen. Może wtedy Was olśni ;]
W Vgen nie wyciągniecie magle bez odkręcenia sanek... Nie ma bata, nie wyjdzie, w VIg to inna bajka.
W Vgen nie wyciągniecie magle bez odkręcenia sanek... Nie ma bata, nie wyjdzie, w VIg to inna bajka.
Bzdura. Wymieniałem 2 tygodnie temu. Sanek w ogóle nie trzeba ruszać. Odsyłam do manuala
Bzdura. Wymieniałem 2 tygodnie temu. Sanek w ogóle nie trzeba ruszać. Odsyłam do manuala
potwierdzam. wymienialem w 5 genie coupe jak pisalem i sanek nie ruszałem