Zobacz pełną wersję : burta usdm hb z laninatu opinie prosze o pomoc
jdm ass fuck
15-02-12, 00:10
witam jak w temacie mam do kupienia burte do civa vgen hb z laminatu. ma ktos z forum? jak sie spisuje? co z jakoscia wykonania-trwałoscia
i ile kosztuje nowa.
www.allegro.pl
nowa kosztuje 280zł na alledrogo, używkę tam ostatnio widziałem za 180. Na pewno ma tę przewagę nad seryjną, że nie gnije
thompson17
16-02-12, 21:52
a nie trzeszczy to np czy coś w tym stylu?
Witam, nie bede zakladal nowego tematu, więc podepne się tutaj.
Na wiosne bede zmieniac z przodu blotniki bo bierze je ruda. Chciałbym zakupic blotniki z lamitatu. Jak wyglada sprawa ze spasowaniem ich oraz z wytrzymaloscia tego materialu?
Pozdrawiam.
thompson17
17-02-12, 16:03
jeśli chodzi o spasowanie to zalezy od kogo bierzesz tak.
co do wytrzymałości to jak to laminat :) napewno dużo bardziej podatny na pekniecie
jeśli chodzi o spasowanie to zalezy od kogo bierzesz tak.
co do wytrzymałości to jak to laminat :) napewno dużo bardziej podatny na pekniecie
Dzieki. Ale są tez plusy tego;) Ruda juz nie zaatakuje ich :p
Najbardziej nie przemawia do mnie to, ze material jest lamliwy :/ Wlasnie sie boje to, ze naprzyklad ktos sie oprze o blotnik i lakier popęka albo w najgorszym przypadku ten element :/
Hmm zastanowie sie jeszcze, a co sądzicie o blaszanych blotnikach z allegro?
Np to: http://allegro.pl/civic-3-hb-coupe-92-95-blotnik-nowy-lewy-i2067006987.html
To zamiennik, nie mający pozytywnej opinii.
To zamiennik, nie mający pozytywnej opinii.
Rozmiem, a moglbys mi wskazac jakis dobry zamiennik ?
thompson17
17-02-12, 18:06
słuchaj zamienniki to wiesz :) zobacz civica jakiegoś na części jest tego multum i kup ładny błotnik :)
mam burte , jest delikatna , trzeba uwazac - ja uwazam , moja dziewczyna uwaza i jest ok , aczkolwiek przy troszke wiekszym nacisku slychac niepokojacy trzask ... (glownie z mocowan bo bo wieksza plaszczyzna sama nie trzeszczy) slyszalem tez opinie ze laminat wciaga lakier i mozliwe ze po 2-3 latach trzeba bedzie od nowa malowac - ja mam swoja przeszla poltora roku i poki co nie mam problemow. co do blotnikow to bym sie bal o to troche - burta jest powiedzmy pionowo , nikt na niej nie usiadzie (dopoki nie jest otwarta) i raczej za mocno sie nie oprze - blotnik no coz ryzyzko ciut wieksze i sam bym nie zaryzykowal... mam tez dokladke z laminatu i o dziwo bardzo dobrze sie sprawowala dopoki nie wjechalem w niezly dol na nieutwardzonej drodze i pekla - ale uderzenie bylo takie ze raczej spodziewalem sie ze zderzak nawet peknie
thompson17
17-02-12, 20:21
ja chce kupić burte usdmową z laminatu, ale nie wiem... jak kupie taką to strace możliwość siadania na otwartej burcie co jest fajne moim zdaniem i przydatne...
może lepiej kupie oemową od kanadyjki... a z tą rudą nie jest znowu aż tak źle :)
nie no usiąść możesz, ale raczej tylko raz ;) ja sie szybko odzwyczailem i nie tesknie :) natomiast jak u kumpla zamykalem zwykla burte to bylem w szoku ile to waży :) dla mnie wybor pomiedzy brakiem rdzy a siadaniem na burcie jest oczywisty.
jesli bedziesz kupowal oemowa koniecznie obejrzyj od srodka - czesto ta ruda co ja widac z zewnatrz jest juz na wylot ...
jak juz jestezmy przy burcie jak sie sprawuje karbon czy na takiej da sie usiasc bez obaw o uszkodzenie
karbonowa myślę, że też może pierdyknąć.
Nie wiem jak burta, ale miałem do czynienia z innymi elementami z karbonu i powiem szczerze, że jak dla mnie to zwykły plastik zbrojony jakimś gównem.
thompson17
18-02-12, 13:19
zwykły plastik zbrojony jakimś gównem.
dokładnie, dobre określenie :)
julonafajt
18-08-16, 17:34
Sprzedaje ktos na forum taka burte? Jestem chetny.