PDA

Zobacz pełną wersję : problem z przelaczaniem na benzyne na rozgrzanym silniku

wilkucivic
14-02-12, 19:43
siemano wszystkim mam 2 pytania co do hondy mam honde civic 1.5 16v i mam w niej zamontowany gaz zwykly . jak mam rozgrzany silnik to ciezko jest mi przelaczyc z lpg na beznyne wiecie moze co jest tego przyczyna ? z gory dzieki za odp drugie pytanie to czy blaszka ktora znajduje sie pod tym dekielkiem nad przepustnica chodzi mi o ten dekielek od dolotu .. czy ta blaszka to blokuje pelny doplyw powietrza czy jak ? czekam na odpowiedzi

jasiek09
18-02-12, 19:07
siemano wszystkim mam 2 pytania co do hondy mam honde civic 1.5 16v i mam w niej zamontowany gaz zwykly . jak mam rozgrzany silnik to ciezko jest mi przelaczyc z lpg na beznyne wiecie moze co jest tego przyczyna Zakładając dobry stan filtrów powietrza i lpg winna jest zła regulacja.

czy ta blaszka to blokuje pelny doplyw powietrza czy jak ? czekam na odpowiedzi
Nie blokuje i jest potrzebna

OSCAR
13-03-12, 08:59
Nie blokuje i jest potrzebna

Kiedyś miałem d15b2 z instalka lovato IIgen., niedawno wpadła mi wrece wlasnie ta blaszka .... pytanie czysto z ciekawosci ... jakie ma zadanie ta przegroda ?
Z tego co pamietam, po zalozeniu zwezki (miksera), auto przestalo jezdzic a jak wyciagnalem ta blache - auto jakby zyskalo na momencie, nie testowalem na hamowni, ale pamietam ze bylo lepiej i blacha do dzis lezy w szufladzie :)

ja wiem, ze to inzynierowie japonscy wymyslili, ze pewnie ma za zadanie rozpraszanie powietrza, cholera wie co jeszcze ... ale tak na serio jakie ma zadanie ta przegroda i jak ona wplywa na osiagi ?

pozdrawiam

jasiek09
13-03-12, 09:28
Ta blaszka zapobiega ciśnieniu zwrotnemu w dolocie, bez niej jest pojawia się problem braku odcinki, i braku mocy na górze.

OSCAR
13-03-12, 09:44
ooo i to moze sie zgadzac, faktycznie po wyciagnieciu tej blaszki lepiej sie ruszalo i w dolnym zakresie lepiej sie jezdzilo, na gorze bylo slabo, ogolnie przy mikserze jest tam slabo i to byla agonia a nie wkrecanie sie :)
dzieki za info.

wilkucivic
16-04-12, 20:10
witam jeszcze raz :) odwiedzilem dobrego gazownika co sie okazalo przy zakladaniu gazu jakie majster po h... za przeproszeniem zapomnowal tak gaz ze wycial mi jakas centralke czy cos takiego co dawalo sygnal na popme paliwa , zaplacilem za ta rzecz 30 zl i honda smiga na gazie i na benzynie :) wszystko jest elegancko jak powinno byc ... jezeli ktos ma podobny problem podesle fotki wymienionej czesci Gaz zwykly firmy Stag