fakir
14-02-12, 18:34
Witajcie, mam o to taki problem, czasami przy odpalaniu zdarzy mi się tak że przekręcam kluczyk w pozycje "zapłon" i wtedy zapalają się kontrolki na desce rozdzielczej, słychać przekaźnik po lewej stronie kierownicy, włącza się radio, dmuchawa i podświetlenie przycisków.
czasem jest tak że po włączeniu zapłonu, nie świecą się kontrolki na desce, oraz nie słychać tego przekaźnika po lewej stronie kierownicy, włączenie rozrusznika skutkuje tym że rozrusznik kręci silnikiem, ale nie odpala.
ale światła świecą...
w ciągu miesiąca zdarzyło mi się to drugi raz, przeważnie poruszam kablami przy akku, od masy (silnik - karoseria) pobawię się stacyjką - kilkunastokrotne włączenie/wyłączenie zapłonu i przeważnie pomaga.
ale boje się że za którymś razem nie odpalę wcale, macie może jakieś wskazówki?
czasem jest tak że po włączeniu zapłonu, nie świecą się kontrolki na desce, oraz nie słychać tego przekaźnika po lewej stronie kierownicy, włączenie rozrusznika skutkuje tym że rozrusznik kręci silnikiem, ale nie odpala.
ale światła świecą...
w ciągu miesiąca zdarzyło mi się to drugi raz, przeważnie poruszam kablami przy akku, od masy (silnik - karoseria) pobawię się stacyjką - kilkunastokrotne włączenie/wyłączenie zapłonu i przeważnie pomaga.
ale boje się że za którymś razem nie odpalę wcale, macie może jakieś wskazówki?