Zobacz pełną wersję : jakie zawieszenie wybrać - max gleba Vgen
Pany, pytanie:
Jestem na etapie reanimacji Vgen hb. Kupiłem bidulkę w stanie agonalnym, rozebrana itd. Mało istotne.
Docelowo auto ma słuzyc w słoneczne niedziele do kulania się po mieście i czasem wjechac na tor zrobic dobry czas ;)
Zależy ma na tym, żeby była niska, bardzo niska. Obniżanie o 30-50mm nie wchodzi w grę, mialem tak w Pomarańczy i zdecydowanie chcę niżej.
Felga wjedzie 15" Drag DR31 na fabrycznym ET. Jaki zawias proponujecie? Mocno rozważam gwint AP, chyba że macie ciekawsze propozycje. Jeśli można, to prosze propozycje popierać zdjęciami pogladowymi na ile auto siedzi.
PIMPEK_EJ2
14-02-12, 10:09
Pogadaj z zimkiem on ma fajną glebe:)
Pany, pytanie:
Jestem na etapie reanimacji Vgen hb. Kupiłem bidulkę w stanie agonalnym, rozebrana itd. Mało istotne.
Docelowo auto ma słuzyc w słoneczne niedziele do kulania się po mieście i czasem wjechac na tor zrobic dobry czas ;)
Zależy ma na tym, żeby była niska, bardzo niska. Obniżanie o 30-50mm nie wchodzi w grę, mialem tak w Pomarańczy i zdecydowanie chcę niżej.
Felga wjedzie 15" Drag DR31 na fabrycznym ET. Jaki zawias proponujecie? Mocno rozważam gwint AP, chyba że macie ciekawsze propozycje. Jeśli można, to prosze propozycje popierać zdjęciami pogladowymi na ile auto siedzi.
Kluczem jest budżet, do jakiej kwoty szukasz zawieszenia? Jeżeli chcesz choćby raz na jakiś czas wybrać się na jakąś pojeżdżawkę to wszystko poniżej AP odpada, samo AP nie jest może szczytem techniki (nie ukrywajmy, za 1700zł nie kupimy torowego zawieszenia ;)), ale stosunek jakości do ceny ma naprawdę *****isty, cena 2x wyższa niż MTS/TA, jakość 4x lepsza, dokładając kilka setek można kupić wersję z regulacją siły tłumienia. Właściwie z tańszych gwintów zostaje jeszcze Weitec Hicon GT (z tego co pamiętam Weitec wycofuje się z tych zawieszeń) ew. jakieś najniższe Teiny i tajwańce. Ja osobiście do upalania przyinwestowałbym w jakiś dobry kit, ale na tym gleby nie zrobisz.
Budżet to spokojnie liczone do 2k. Musi być gleba, uparłem się i koniec. Jak narazie na czoło wychodzi AP. Ale nie upieram się, że musi być to nowe zawieszenie.
Budżet to spokojnie liczone do 2k. Musi być gleba, uparłem się i koniec. Jak narazie na czoło wychodzi AP. Ale nie upieram się, że musi być to nowe zawieszenie.
Do 2k z nowych rozsądnych gwintów to tylko AP. Ew. tak jak piszesz można poszukać używki za 2 koło można już coś ustrzelić ;)