PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie dot swapu k20 do 7 gena

MaciusCivic
14-02-12, 00:59
Witam potrzebuje fachowej informacji posiadam civic ep1 wersja sport (polift) i chciał bym do niej osadzic k20 widze sa swapy całe gotowe do wsadzenia z poduchami skrzynia itd itd po 8 tys ale czy trzeba cos przerabiac ?? bo u mnie siedzi silnik 1.4 a i jak jest dokłądnie z ta wersja sport bo dokładki i inne pierdułki w sumie ma jak type r a jak z zawiecha bo chyba tez cos ma z type r ?? czy się mylę ? bo swapie ten samochód wyszedł by mnie ok 26 tys a type r polift to con trzeba dac 35 za ładny z 04 roku

email
14-02-12, 21:07
ciężko będzie włożyć k20 do budy ep1, silnik k20 jest odwrócony, mocowania silnika i cała reszta jest odwrotnie. Gdzieś tu na forum był temat swapu K20a3 ale gra nie warta świeczki, bo jak nawet silnik przełożysz to i o hamulcach nie możesz zapomnieć a to kolejne koszta, więc lepiej sprzedać EP1 i kupić EP3, takie moje zdanie, ale może ktoś ma inne...

kamilen
14-02-12, 21:24
Myślę, że każdy ma podobne zdanie.
Dodam tylko, że gra jest warta świeczki jak koniecznie chcesz 5D z silnikiem k20, ale w Twoim wypadku lepiej sprzedać auto i kupić CTR - taniej i lepiej

MaciusCivic
14-02-12, 23:40
mam 3d w tej wersji sport z dokładkami jak type r hmm przy kazdym swapie ludzie kombinuja z łapami zastanawiałem sie nad sprzedaza ep1 ale kazdy potencjalny klijent chciał by za darmo zeby oddac.. a auto znam i wiem ze jest dobre ;/ i tu mam dylemat czasem sie zdarzało ze dzwonił chyba handlarz i juz od razu wyskakiwał z textem ze za tyle i tyle przyjade i wezme ( a nawet tego nie ogladał) i czasem to sa 3 4 tys mniej wiec pomyslałem sobie o swapie podjad ejeszcze do ssg garage jak to bedzie ciezki chleb to sobie odpuszcze

owsikk
16-02-12, 13:46
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?108772-Civic-2004-D14Z6-SWAP-na-K20A3-160-KM/page2&highlight=swap+k20a3

Wykonałem SWAP silnika k20 do budy 5D. Tam też jest kalkulacja całego projektu.

W ssg zrobią SWAP za ok. 2 tyś. zł plus wszystkie części. W moim poście wszystkie części masz wyszczególnione. Przelicz sobie i przekonaj czy warto Ci się w to bawić.

maciex
17-02-12, 17:49
Ogółem opłacalne jak sprzedaż piasku na Saharze, w uj roboty i czasu nie mówiąc o kasie. Chyba, że masz praktycznie wszystkie części to nic cie nie kosztuje a takto lepiej sprzedać EP1 i kupić EP3

owsikk
17-02-12, 18:31
Ogółem opłacalne jak sprzedaż piasku na Saharze, w uj roboty i czasu nie mówiąc o kasie. Chyba, że masz praktycznie wszystkie części to nic cie nie kosztuje a takto lepiej sprzedać EP1 i kupić EP3

Wszystko zależy od tego w jakiej cenie uda się skompletować części niezbędne do SWAP-u i w jakiej cenie uda się sprzedać części które zostaną ze starej jednostki napędowej.