Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : klima

VenO
03-06-05, 18:54
.. mam kolesia co ma cifa 4gen vtec :twisted: z klima .. i ostatnio cos mu klima nie dziala , cos z elektronika jest , czy moze ktos z okolic wrocka zna jakiegos speca od klimy i da jakis upust na robote :)

pozdro i dzieki za odpowiedz

Pati
03-06-05, 19:10
jakie ma sterowanie klimą? elektroniczne?

emg
03-06-05, 19:15
tam z elektroniki to jest guzik do włączania i podłączenie do komputera

Pati
03-06-05, 19:16
japsy mieli na swoj rynek z pokrętłem ustalającym temperaturę - coś jak klima półautomatyczna.
tak to wygląda:
http://www.grandcivic.com/fotoanggota/for%20forum/console1.jpg
deska jest biała, ale klima japonska tak wyglada...

VenO
03-06-05, 22:02
qurcze ... no wiem ze podobno cos tam nie daje prondu do pompy klimy :) ... no to chyba elektronika hehe ..... obadam temat i dam znac

KtośTam
04-06-05, 17:41
niech sprawdzi ciśnienie freonu w układzie, bo jeśli jest za małe to elektrozawór nie załączy pompy. pod maską niedaleko chłodnicy powinien mieć oczko od klimny, jeśli fruwają w nim bańki to ma problem z ciśnieniem :grin:

Mekintosh
04-06-05, 21:44
Witam
Nie chcę zakładać drugiego wątku o klimie więc pozwolę sobie dołaczyc się do tego. :smile:
Mam następujący problem. Kilka dni temu odebrałem z salonu nowego Civica (rocznik '04). Jest to mój pierwszy samochód z klimatyzacją i dlatego niewiele wiem na jej temat.
Dlatego moje pytanie - co może być przyczyną tego, że przy włączonej klimatyzacji czuć dziwny, nieprzyjemny zapach (jakby szmaty :wink: ). Czy to normalne na początku użytkowania klimy i z czasem ten zapach zniknie ? Czy może ma to jakieś znaczenie, że samochód jest z 2004 r. i stał trochę czasu na placu ?

Pati
04-06-05, 22:17
może podgnił? ;)
zgłoś to do serwisu przy najbliższej okazji.

KtośTam
04-06-05, 22:36
podejżewam że wymiana filtru w klimie by pomogła, ewentualnie zostaje jeszcze odgrzybianie instalacji (koszt około 100 PLN) :D

mule
05-06-05, 10:08
hm chyba im troche stalo to auto, zdecydowanie udaj sie do serwisu i dopilnuj zeby wymienili filtr i przeczyscili takim srodkiem wszystkie kanaly klimy, bo jak szmata wali to mozesz sie pochorowac, nie mowiac o samym komforcie

Toms
06-06-05, 22:28
z klimy zawsze troszke czuc szczegolnie po wylaczaeniu ale na poczatku wymien filtr przeciwpylkowy....

Mekintosh
06-06-05, 22:36
Dziś byłem w ASO, odkazili i jest ok :grin: