Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : WYJSCIE NA WZMAK 2 kanałowe -> Rozgałęznik na 4 kanały

adcool
12-06-07, 22:28
Witam,

Mam dylemat, poniewaz mam radio Alpine ktore ma tylko jedna pare kabelków pod wzmaczniacz czyli dwa kanały, chce bardzo podpiąć to radyjko pod wzmacniacz 4 kanałowy, aby grały głosniki pod wzmakiem i SUB, Ostatnio zauwazylem w MediaMarkt. oraz na allegro ze mozna kupic za jakies 20zl taki rozgałęźnik ktory rozdziela sygnał z 2 na 4 kanały, lecz nie jestem do tego przekonany bo przeciez i tak moc bedzie podzielona na 2 i jaki tego bedzie ogołem efekt.

Licze na odpowiedzi z propozycjami,

pozdr Adam,

solonyone
13-06-07, 07:52
Witam,

Mam dylemat, poniewaz mam radio Alpine ktore ma tylko jedna pare kabelków pod wzmaczniacz czyli dwa kanały, chce bardzo podpiąć to radyjko pod wzmacniacz 4 kanałowy, aby grały głosniki pod wzmakiem i SUB, Ostatnio zauwazylem w MediaMarkt. oraz na allegro ze mozna kupic za jakies 20zl taki rozgałęźnik ktory rozdziela sygnał z 2 na 4 kanały, lecz nie jestem do tego przekonany bo przeciez i tak moc bedzie podzielona na 2 i jaki tego bedzie ogołem efekt.

Licze na odpowiedzi z propozycjami,

pozdr Adam,

Ten rozgałęźnik nie ma żadnego wpływu na moc, jest to jak najbardziej słuszne rozwiązanie - kupuj albo zlutuj sobie sam!

ParanojA
13-06-07, 21:15
solonyone dobrze prawi :piwo2:
To est kabel sygnałowy i nie ma on wpływu na moc (chyba ze ciagniesz kabel wysoko napieciowy, ale tego sie juz dawno nie robi).

Bierz te przejsciówki i bedzie wszystko si :d (potrzebujesz dwie).

PS. Sam sobie zrobiłem kiedys taka przejsciówke która rozgałęziała 2 kanały na 8 zeby dwa wzmacniacze podpiac. Wszystko sie elegancko sprawdza.