PDA

Zobacz pełną wersję : mechanik zawiódł:-( ciecz chłodnicza z rury

bebran
12-06-07, 20:12
witam

mialem problem z grzeniem auta (woda z rury,bialy dym) po przeczytaniu forum wyszlo na to ze to uszczelka pod glowica!

uszczelka wymieniona,głowica zplanowana pojechalem zobaczyc auto a tam:

woda dalej wylatuje z rury i auto sie dławi i nie trzyma obrotów!!!
jutro jade je zabrac nawet nie wiem czy jezdzi?

ktorędy ta woda moze jeszcze uciekac?
i te dławienie(szarpanie silnika) czy to wina nieustawionych zaworów?

zna ktos dobrego mechanika w zielonej górze co sie zna na Hondach?

mam doła lekkiego bo to moje pierwsze autko miesiac pojezdzilo i juz problem:-(

pozdrawiam
Bebran

skolopendra
12-06-07, 21:38
może głowica pękła
lecz to chyba sporadycznie sie przytrafia :/

grzechu.sz
12-06-07, 22:45
może głowica pękła
Nie chcę się wymądrzać, ale chyba podczas wymiany uszczelki mechanior by wykmynił pęknięcie głowicy. :agent:

GitZ
12-06-07, 22:47
Nie napisałeś, czy dymi rano czy już po jeździe, bo rano może dymić wypalająca się wilgoć zgromadzona w wydechu przez noc.

bebran
12-06-07, 23:34
dymi po jezdzie na rozgrzanym silniku i pluje woda az sie robi plama na drodze!!!

ten mechanik nic by nie znalazl teraz wiem ze on umie chyba tylko zmienic klocki w tym swoim warsztacie:/

auto stalo u niego chyba z tydzien i za zmiane uszczelki wzial tylko 100zł i powiedzial ze juz nie chce nic wiecej tam robic!!!hehe

glupio ze nie zrobilem sprawdzenia szczelnosci glowicy

czy oprócz głowicy ta woda moze jeszcze gdzie indziej uciekac??
co zrobic zeby ten silnik sie nie dławił(chodzi nierównomiernie)?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

czytalem o znikajacej wodzie!otóż

kleiłem chłodnice u góry gdzie sie wąż wkłada bo sie rozkruszyła!ale cos zle zlapalo i jest mikroskopijny wyciek(poprostu gdzies sobie znalazlo ujscie)FOTKA Z ZAŁĄCZNIKU

http://www.bebran.xdesign.pl/pliki/dzidunia/honda.jpg

a moze POMPA WODNA?czy przez pompe moze woda wydostawac sie przez rure wydechowa?

pozdrawiam
Bebran

Łukasz83
13-06-07, 14:45
dymi po jezdzie na rozgrzanym silniku i pluje woda az sie robi plama na drodze!!!

a moze POMPA WODNA?czy przez pompe moze woda wydostawac sie przez rure wydechowa?

pozdrawiam
Bebran

ja przy wymianie rozrządu wymieniłem pompe wodna (pompa 120 zł) i zaczeło leciec ale pod silnikiem. co sie okazało nowa uszczelka w nowej pompie była walnieta. mechanik przełozył stara uszczelke i jest ok. ps a duzo ubywa tobie płynu chłodniczego??

bebran
13-06-07, 17:40
problem jest tylko w tym ze woda wylatuje mi przez rure!!!

wszystko wskazuje na głowice!fuck!

i musze sciagnac ja i dac do sprawdzenia!!nie ma innego wyjscia!

pytanie?
musze kupic nowa chlodnice czy ta bedzie dobra?
http://moto.allegro.pl/item200989245_nowa_chlodnica_wody_honda_civic_crx_ 1991_2000.html
albo
http://moto.allegro.pl/item202604926_chlodnica_wody_honda_civic_1_3_1_4_1 _5_1_8_nowa_.html

bo przed chwila bylem w sklepie moto i gosc mowi 390zł i 540zł <szoooook>

pozdrawiam
bebran

grzechu.sz
13-06-07, 17:56
problem jest tylko w tym ze woda wylatuje mi przez rure!!!
Spokojnie bez nerwowych ruchów. Odpowiedz na pytanie które zadał kolega Łukasz83, czy dużo ubywa Ci cieczy chłodzącej. bo efektem spalania jest woda i dwutlenek węgla. ale to nie miejsce na takie wykłady. Tak więc jeśli z rury poleci kilka kropel wody to jeszcze nie tragedia. Przekonasz się o tym w prostu sposób. Umocz palec w tym co wyleci z rury i dotknij językiem. Jeśli słodkie to faktycznie płyn. napisz czy dużo ubywa.

bebran
13-06-07, 20:54
to na 100% plyn

dzisiaj inny mechanik zagladal mi do silnika i powiedzial ze to napewno plyn!!

rozgrzalem troche silnik i mu przygazowalem w miejscu to cala reke mial mokrą!!!

widac nawet ze kapie z rury!

wujas sciagnie mi glowice i oddam ja do sprawdzenia czy jest szczelna ale na bank cos z nia jest nie tak!

po wymianie tej uszczelki jak jechalem to silnik bardziej sie telepie i tak jakby prawie mial zgasnac!o co kaman?

czarny scenariusz!
-----------------------------------
jaka glowice musze szukac jakby co?

pytanie odnosnie chłodnicy!
------------------------------------
czy dobre beda te co pisalem wczesniej?

pozdrawiam
bebran

marf
14-06-07, 00:21
Co do chłodnicy to najpierw zobacz jaki masz typ DENSO czy TOYO różnią zię dolnymi mocowaniami wentylatora (oryginał kosztuje około 300PLN), nie napisałeś (albo nie doczytałem) czy ci ubywa płynu i ile po jak piszesz to z tą wadą chłodnicy może ubywać sporo, inna sprawa czy masz dobre palio a mnie np, 70% benzyny +30% dodatków w tym woda, jak ściągniesz głowice to obejrzyj też blok, czy nic nie ma w nim podejrzanego, inna sprawa to że poprzedni mechanik mógł ją tak poskładać....do kupy.
Pozdrawiam.

bebran
14-06-07, 16:35
poprzedni mechanik nie wiedzial co jest i zlozyl silnik!

mam pytanie chce kupic głowice ale nie wiem jaką? mam silnik d15z1 1.5 Vtec-e bo tej glowicy chyba nie ma po co robic!

moze ma ktos taka glowice do sprzedania?

pozdrawiam
bebran

[ Dodano: Czw 28 Cze, 2007 ]
witam po malej przerwie

zakupilem głowice do d15z1 spawdzilem i splanowalem jest na 100% dobra!

ale gosc ktory mi ja sprawdzal mowil ze moze byc cos nie tak z "BLOKIEM" wiec mam takie pytanie czy mechanik moze sam podszlifowac troche ten blok dla wiekszej pewnosci?

bo starej glowicy nie sprawdzam bo nie mam kasy czy na 100% jest peknieta!

pozdrawiam
Bebran

[ Dodano: Pon 10 Wrz, 2007 ]
witam

znalazlem mechanika magica ktory naprawił moja Honde:-)

z tego co on mi mowił to silnik byl tak rozregulowany ze spalanie odbywało sie w kolektorze gdzie w procesie emisji spali powstawała woda ktora wylatywala przez rure!

wymienilem chłodnice i świece i wszystko hula jak w zegarku:-)

pozdrawiam