PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z zapłonem

brix5
12-06-07, 19:51
Witam mam problem z odpalaniem mojej hondy civic. problem pojawia sie zwykle gdy w baku jest mniej niz polowa paliwa i wystepuje zawsze po rozgrzaniu sie auta. swiece sprawdzilem, kable wysokiego napiecia tez, pompa pompuje, akumulator dobry, wszystko wydaje sie ok ale gdy przekrecam kluczyk w stacyjce, rozrusznik kreci ale auto nie odpala. musze poczekac jakis czas (ok 15-20 czasem dluzej) i dopiero wtedy odpala. Jakby musiala sie ochlodzic. Problem pojawia sie nawet gdy przejade jakies 10km i zgasze auto. Nie mowie juz o sytuacjach gdy jade gdzies dalej i musze po drodze gdzies stanac wtedy ten problem z ponownym odpaleniem pojawia sie za kazdym razem. Prosze o pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam

kiero
12-06-07, 19:55
prawdopodobnie przekaznik pompy paliwa bylo juz o tym ...

sebol24
12-06-07, 22:14
Miałem coś podobnego,spróbuje ci pomóc pod kierownicą jest przekaznik,takie czarne małe pudełko rozbierz je i daj jakiemuś elektrykowi żeby przelutował jeszcze raz,,u mnie pomogło.a nowy sporo kosztuje.napisz czy coś pomogło

brix5
13-06-07, 15:10
ide sprawdze ten przekaznik. a czy mozliwa przyczyna moze byc woda w baku?

[ Dodano: Sro 13 Cze, 2007 ]
przeciscilem ten przekaznik i jak reka odjął!! nie przelutowalem niczego tylko przeczyscilem z nalotu. jeszcze sprawdze na drodze i jutro dam znac, dzieki sebol24. celna rada :)

sebol24
13-06-07, 22:40
spoko polecam sie.u mnie tez tak było tylko przecieranie nie pomogło i potrzebna była lutownica.a jak sie wie to warto pomóc.pozdrawiam fana hondek a tak na marginesie połknełem dzis calibre od świateł do świateł,,,,,hehe miała 2.0, :brawo2: ,ciekawe po co :d

brix5
14-06-07, 15:11
jeszcze raz wielkie dzieki!

sidzio
18-06-07, 16:09
dokladnie mialem to samo ale to nie przekaznik byl winny lecz kopulka i palec zaplonu wymienilem i chodzi jak po red bullu pozdrawiam "D15B2" :brawo2: