PDA

Zobacz pełną wersję : Jak awaryjnie otworzyć klapkę wlewu paliwa w sedanie???

Wind 323
11-02-12, 00:39
Witam sprawa jest pilna nie mogę otworzyć klapki wlewu paliwa w sedanie! Tu jest jedna dźwignia go bagażnika (do góry) i paliwa (w dół) i pewnie dwie linki Od jakiegoś czasu był z tym problem ale radziłem sobie tak że najpierw ciągnąc mocno do góry otwierałem bagażnik a potem szybko i mocno w dół i co 5 -10 raz klapka wlewu paliwa dała się otworzyć. Dziś niestety mimo 30 min kombinacji nie mogłem zatankować . Jutro mam trasę do zrobienia. JAK AWARYJNIE OTWORZYĆ WLEW PALIWA??? Może ktoś coś podpowie proszę o pomoc :-((

siemaR
11-02-12, 00:50
Jak ciągałeś i pomagało, to prawdopodobnie rozwalone jest mocowanie linki przy dźwigni do otwierania - zdejmij osłonę dźwigienki i spróbuj pociągnąć bezpośrednio za linkę - powinien się otworzyć. Jak nie, to możesz się dobrać mechanizmu klapki od strony bagażnika - powinno się dać otworzyć - jak nie i musisz szybko zatankować to w ostateczności próbuj podważać klapkę.

Wind 323
11-02-12, 01:03
Jak ciągałeś i pomagało, to prawdopodobnie rozwalone jest mocowanie linki przy dźwigni do otwierania - zdejmij osłonę dźwigienki i spróbuj pociągnąć bezpośrednio za linkę - powinien się otworzyć. Jak nie, to możesz się dobrać mechanizmu klapki od strony bagażnika - powinno się dać otworzyć - jak nie i musisz szybko zatankować to w ostateczności próbuj podważać klapkę.

Na stacji -16C udało się zdjąć plastik na progu ale brak było dostępu i widoczności do mechanizmu więc nic nie zdziałałem do linki ciężko się dobrać. Co odkręcić trzeba??

TeeS1975
11-02-12, 02:15
wiem że to awaryjna sytuacja ale jest temat od takich szybkich akcji,
niech ktoś trzyma zaciągniętą linkę a Ty spróbuj wtedy otworzyć ręcznie klapkę