Zobacz pełną wersję : Jak awaryjnie otworzyć klapkę wlewu paliwa w sedanie???
Witam sprawa jest pilna nie mogę otworzyć klapki wlewu paliwa w sedanie! Tu jest jedna dźwignia go bagażnika (do góry) i paliwa (w dół) i pewnie dwie linki Od jakiegoś czasu był z tym problem ale radziłem sobie tak że najpierw ciągnąc mocno do góry otwierałem bagażnik a potem szybko i mocno w dół i co 5 -10 raz klapka wlewu paliwa dała się otworzyć. Dziś niestety mimo 30 min kombinacji nie mogłem zatankować . Jutro mam trasę do zrobienia. JAK AWARYJNIE OTWORZYĆ WLEW PALIWA??? Może ktoś coś podpowie proszę o pomoc :-((
Jak ciągałeś i pomagało, to prawdopodobnie rozwalone jest mocowanie linki przy dźwigni do otwierania - zdejmij osłonę dźwigienki i spróbuj pociągnąć bezpośrednio za linkę - powinien się otworzyć. Jak nie, to możesz się dobrać mechanizmu klapki od strony bagażnika - powinno się dać otworzyć - jak nie i musisz szybko zatankować to w ostateczności próbuj podważać klapkę.
Jak ciągałeś i pomagało, to prawdopodobnie rozwalone jest mocowanie linki przy dźwigni do otwierania - zdejmij osłonę dźwigienki i spróbuj pociągnąć bezpośrednio za linkę - powinien się otworzyć. Jak nie, to możesz się dobrać mechanizmu klapki od strony bagażnika - powinno się dać otworzyć - jak nie i musisz szybko zatankować to w ostateczności próbuj podważać klapkę.
Na stacji -16C udało się zdjąć plastik na progu ale brak było dostępu i widoczności do mechanizmu więc nic nie zdziałałem do linki ciężko się dobrać. Co odkręcić trzeba??
wiem że to awaryjna sytuacja ale jest temat od takich szybkich akcji,
niech ktoś trzyma zaciągniętą linkę a Ty spróbuj wtedy otworzyć ręcznie klapkę