PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie o klocki w EH9

carlosv
10-02-12, 20:20
Mam mały problem, konczą mi sie klocki hamulcowe z przodu, mam EH9 jak w tytule i z tego co mi wiadomo to tarcze powinny by 262mm. Więc poszedłem do sklepu i kupiłem klocki do EH9. Okazało się że nie pasują do moich zacisków i teraz jest problem czy gośc dał mi złe klocki czy ja mam jakieś inne zaciski? wrzucam fotkę ze starym i nowym (niepasującym) klockiem, jak ktos już zmieniach heble w EH9 to proszę o pomoc lub jakieś info co do hamulców.
http://img600.imageshack.us/img600/8708/kopiap2090157.jpg

a tu tarcza jeżeli to coś pomoże:
http://img252.imageshack.us/img252/2772/kopiap2090154.jpg

zakit
11-02-12, 00:40
wyglada jak bys mial klocki z innego systemu, pozatym jakis mniejszy sie wydaje?

carlosv
11-02-12, 12:56
dzis byłem w sklepie z odrysowanym oryginalnym klockiem i typ mówił to samo że są dwa systemy, mam Civa ściągniętego z usa, czy to może byc tak że tam były inne zaciski?

zakit
11-02-12, 13:02
moze byc ze masz akebono, podaj mi swoj vin na pw to moze cos da rade wyczarowac z tym klockiem :)

carlosv
11-02-12, 15:15
Może to coś pomoże, na starych klockach mam napisane:
E1
90R-01106/001
Honda
SUMITOMO
M9226 FE
C4527
SD
Może to coś rozjaśni bo byłem już w drugim sklepie, nawet wziąłem ze sobą ten klocek i dalej nic... Jeszcze sporzedawca zaczął marudzic że z Hondami tak jest że ciężko niektóre rzeczy dobrac bo łożysko koła z VTi 94' pasuje do 1.4 is z 99... Póki co nikt nie potrafi znalezc takich klocków:(.

spychu
11-02-12, 19:04
Jak sa kretynami to nie potrafią dobrac.

Civic EH9 ze stanów miał inne zaciski niż wersje na europe i potrzebujesz klocki np TRW GDB7091 o wymiarach 129x54.5x16.5 lub inne ich odpowiedniki.
Klocki te występują w EH9 USA i w wiekszości Integr DA/DB z ABS, poza DB1 gdzie były już wieksze heble więc jak nie potrafią poszukać to poproś panów, żeby Ci sprzedali zamienniki tych klocków TRW, których symbol podałem wyżej :)

Jeśli nadal nie potrafią to zmień sklep :)

carlosv
11-02-12, 22:46
Domyślnie

Jak sa kretynami to nie potrafią dobrac.

Civic EH9 ze stanów miał inne zaciski niż wersje na europe i potrzebujesz klocki np TRW GDB7091 o wymiarach 129x54.5x16.5 lub inne ich odpowiedniki.
Klocki te występują w EH9 USA i w wiekszości Integr DA/DB z ABS, poza DB1 gdzie były już wieksze heble więc jak nie potrafią poszukać to poproś panów, żeby Ci sprzedali zamienniki tych klocków TRW, których symbol podałem wyżej

Jeśli nadal nie potrafią to zmień sklep
A mówiłem w sklepie że takie hamulce były w integrach to sia na mnie spojrzał jak na kretyna:). Kurde co za cyrk, mało tego typ mi wmawial że ja mam 4 gen a nie 5... Mówiłem że to EH9 z usa ale nic nie dotarło... Ostatecznie forumowicz tomaall mi pomógł i znalazł dobre klocki które jak się okazało pasują do 6 gena i podał mi ich numery. Wymiary które podałeś są ok, takie własnie mam stare klock, dzięki za pomoc:). W poniedziałek jeszcze się upewnie jak pójdę do sklepu. dzięki dla zakit'a za podesłanie strony:). W pon napiszę co i jak, ale już będe trzymał typa na krótko i niech mi daje to co konkretnie chce bo te ich katalogi to są chu** warte...