Zobacz pełną wersję : Jaka turbina do D16Z5
mam pytanko jaką turbinke mam sie zaopatrzyc jezeli chcem uturbic swoj silnik ??
Najlepiej w taką
http://1.bp.blogspot.com/-krB5zGCSvnI/ThUsCT4fCWI/AAAAAAAAAHs/goAEoNTwJY4/s1600/EU_TURBINA_777.jpg
PS - odp głupia tak samo jak ten temat i o pytanie
napisałeś tak duo informacji, że się nie powinieneś dziwić, że taką odp dostałeś ;)
silnik D16Z5 po remoncie kompletnym juz dotary mam wszystko prócz turbiny i z tym mam problem ewentualnie z jakiego autka moge podpasowac?? jakie ma miec oznaczenie?? silnik ma mieć doładowanie 0.6 bara
andrew22zzz
10-02-12, 02:09
Czekaj... nie wiesz jaka turbina, ale wiesz już jakie doładowanie ma być?? Rozumiem że te 0,6 to ostry soft bez odprężania na całkowitej serii?
Zanim spalisz seryjne sprzęgło, pomyśl nad czymś małym,. np t25/28 ala nissan s14... chociaż i to może za wiele wydymać twoje korby przy 0,6.
Poza turbina potrzebujesz : wtrysków( ponad 200KM chyba seria nia da rady :) ), sprzęgła,dobrego oleju do silnika i do głowy i chyba najważniejsze... dobrego strojenia.
Niby bez odprezenia silnik wytrzyma doladowanie 0.6 bara nie wiem ile w tym prawdy ale tak słyszałem co do sprzegła to racja a i jeszcze jedno skrzynie mam z 1.3 półoski tez nie poukręcam ich?? :) Bo z 1.6 są dużo grubsze
Panewki przy tym remoncie zmieniłeś? Szukaj info tu: www.honda-crx.info
montuj Holseta i po problemie.
tematow jest od ..ja i jeszcze troche tylko poszukac wystarczy.
tak wszysto zostało zmienine panewki :D
MaTeUsZ_V212
11-02-12, 14:46
Najlepiej w taką
http://1.bp.blogspot.com/-krB5zGCSvnI/ThUsCT4fCWI/AAAAAAAAAHs/goAEoNTwJY4/s1600/EU_TURBINA_777.jpg
PS - odp głupia tak samo jak ten temat i o pytanie
Gdzieś czytałem na forum, że ta turbinka podobno nie pasuje do civica, bo trzeba troche maskę przyciąć, ale czy to prawda to nie wiem, bo to było na hamerykańskiej stronie :) :)
Sorki, za OT ale nie mogłem sie powstrzymać :)
JulekCIVIC
12-02-12, 12:46
w tym silniku fajnie sprawuje sie kkk 04 :)
z audi tt bodajże to jest :)
widziałem to na "myku" Grabowskiego przy doładowaniu chyba 0.6bar i miało 200km potwierdzone wykresem :) i naprawdę nieźle się odpychało ;)
1.8 audi 150, 180, 220 km strasznie padaja w tych turbinach zeliwa przypalujesz dostanie ognia i zaraz bedzie do wymiany gdzies wyczytalem ze turbina z volvo 2.4 td04 volvowska jest dobrą koncepcją
JulekCIVIC
14-02-12, 21:50
no ja sam używałem td04 13t w 1.5 i nieźle latała :) myślę że u ciebie była by ok lub td04 14 :D
w przypadku regeneracji mozna by poszukac mozliwosci zalozenia tytanowego kola kompresji jest duzo lzejsze lepiej raguje na pedal gazu szybciej sie wkreca na obroty i jest bardziej trwale na uskodzenia mechaniczne pyl piach itp