PDA

Zobacz pełną wersję : olkusz poliuretany

borek88
09-02-12, 22:30
witam
rozglądam się za wymianą gum w zawieszeniu na poliuretany
czy firma z olkusza jest wam znana??
jeśli tak to co możecie powiedzieć o ich produktach
są to produkty porównywalne do superflexa??
chciałem kupić cały zestaw
http://poliuretany.olkusz.pl/pl/honda-civic-rover-400-1995-2000-komplet-tulei-zawieszenia.html
chociaż tu nie wszystko chyba jest w dodatku ja mam drążek stabilizacyjny z tyłu
może jako klub macie u nich zniżki lub ktoś chce u nich zrobić zakup grupowy??
podpowiedzcie czy warto to pakować czy lepiej dokładać na inna firmę czy zwykłe gumy kłaść

czara
13-02-12, 12:04
trzeba smarować bo lubi skrzypieć, nie wiem jak u Ciebie ale u mnie drogi wyglądają jak ser wiec odpada. Lekka gleba i gumy porządnej firmy (np. 555) wystarczy. Ewentualnie możesz pojedyncze elementy powymieniać, jak mocowania stabilizatorów, drążka zmiany biegów itd..

kuba_guzik110
13-02-12, 12:35
słyszałem że dauter jest słabszy od bikopura, ja bede za okolo miesiąć kupował cały komplet w bikopurze więc możemy ogarnąć jakiś zakup grupowy aby było taniej :)
co do tego co lepiej kupowac wiadomo że lepiej kupić poliuretany obojętnie jakiej firmy niż normalne gumy najlepszej firmy :)

airman
10-05-12, 08:18
Odkop.

Muszę sobie ogarnąć gumy z tyłu przy okazji swapa tarcz i staba. Coraz mocniej zastanawiam się nad pełnym zestawem z olkusza.

Podobno w podstawowej wersji twardość jest zbliżona do seryjnej.

Ktoś kupował taki zestaw? Jak pasują tuleje? Można powiedzieć czy jest to faktycznie trwalsze od byle zamiennika? Skrzypi?

szastal
10-05-12, 08:51
jak nie nasmarujesz to skrzypi, ja w zawieszenie daje czerwony zbliżony do oem a na staby żółty, i inne gumy też wymieniam, minusów nie zauważyłem

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

RadekTymecki
10-05-12, 21:18
ja mam ten set ale jeszcze nie założyłem. chciałem rozpocząć to zauważyłem że mam na wąskiego staba a u mnie 26mm :D ale myślę, że na dniach będę zakładał olkusz :) tylko pytanko... gdzie się wkłada te 8 najmniejszych?

http://photos01.istore.pl/22138/photos/big/11609404.jpg

piroman
10-05-12, 21:46
gdzie się wkłada te 8 najmniejszych?
jak dobrze widze to łączniki staba przedniego