Zobacz pełną wersję : PROBLEM Z Wstecznym Help....
grinderxxx
11-06-07, 22:21
witam
mam hanie 1993 d15b2 i praktycznie od zawsze przy wrzucaniu wstecznego mam "chrupniecie" tak jakbym wogóle nie wciaskał sprzegła. Reszta biegów działa w pełni bezproblemowo. problem dotyczy tylko wstecznego i nie wiem co mam z tym zrobic...
Kiedy trzymam sprzegło wcisniete do samego konca i wrzucam R to słysze "chrupniecie" nie puszczam sprzegła wrzucam luz to za 2 razem wsteczny ładnie wchodzi....Prosze pomocy...moze ktos miał juz cos takiego. Pozdrawiam i z góry dzieki
moze ktos miał juz cos takiego.
Większość z nas ma taki "zgrzyt".
Normalne. Przyzwyczaisz się.
Poza tym juz było o tym...
Wpinaj np. 1 przed wrzuceniem R i będzie ok.
ten typ tak ma i trzeba sie po prostu przyzwyczaic.tylko czasami lipa, odpalasz fure na parkingu, ida jakies fajne laski, wrzucasz wsteczny a tu "CHRUUUUUP" :P
wrzuc nr 1 i potem wsteczny. mojej tez pomaga
ja juz odruchowo najpierw wrzucam 2ke a pozniej wsteczny i jest git,
ale jak chcesz byc najbardziej chrupiącym człowiekiem na świecie to rób tak dalej :) wystąpisz w reklamie lays'ów ;)
u mnie tez pomaga naciśniecie 2 razy sprzęgła, lub tak jak wyzej pisza najpierw 1 lub jakis inny bieg a potem R :)
pozdr
grinderxxx
12-06-07, 17:57
ok wiec bede dawał najpierw 2 a potam wsteczny skoro nie ma innej rady :d Dzieki i pozdro
A przyczyna jest prosta, brak synchronizacji wstecznego :)
?
W mietku wsteczny mam też niezsynchronizowany, a jeszcze nigdy nie zgrzytnął
misiek1980
12-06-07, 23:22
no niestety skrzynki manual hondy maja super na 5 biegu mozna nawet przy 35 km jechac ale wsteczny i automatyczne skrzynki to porażka, ten typ tak ma
No właśnie :d co tam że zgrzyta, ważne że reszta jest miodzio.
W życiu żadnej skrzyni nie rozkręciłem ale może to ma związek z tym, że wsteczny ma proste zębiska???
u mnie nie zgrzyta ale czesto po prostu ciezko wrzucic wsteczny bo 'nie wchodzi' do konca. to tez normalne?