PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z otworzeniem maski V gen

PrzemoS
08-02-12, 17:11
Witam. Zwracam się do was o pomoc otóż jakieś 2 tyg temu maska nie chciała mi się otworzyć ciągnąłem za linkę i nic jednak naciśnięcie na maskę w miejscu zamka pomogło więc niby zająłem się tym problemem nasmarowałem zameki kilkakrotnie maska normalnie się otwierała i niby już było wszystko ok. Na następny dzień chcę otworzyć maskę i znów niespodzianka lecz teraz nie pomaga nic :/ Linka stawia opór ani drgnie, naciśnięcie na maskę nie pomaga, od spodu nie ma jak się dostać ponieważ mam dość niskie auto. A najgorsze jest to, że nie mogę nawet do mechanika podjechać bo rozładował mi się akumulator więc jestem uziemiony. Może miał ktoś podobny problem. Z góry dzięki za jakieś rady

Sheiva
08-02-12, 18:11
Prawdopodobnie linka w pancerzu zamarzła, jak się domyślasz pomogłoby przepchnięcie autka do jakiegoś garażu, chociażby do jakiegoś podziemnego w CH lub ewentualnie przodem do słońca, jeśli takowe się u was pokazuje. Ile macie stopni mrozu teraz ? Bo przyczyna może leżeć także gdzie indziej. Jak ciągniesz za dźwignię w kabinie, to czujesz opór większy niż zwykle ? Pociągniesz w ogóle do końca czy powiedzmy do połowy i koniec ?

PrzemoS
08-02-12, 18:23
Możliwe, że zamarzła albo też psikałem zamek wd-40. Jak ciągnę linkę nawet z całej siły to nic się nie dzieje no może idzie z 2mm i to wszystko. Wcześniej linka nawet cofała się w pancerzyku teraz ani w tą ani w tą jakby coś ją blokowało. Hmm dzisiaj jak byłem przy aucie to w słońcu koło -5 było a przód mam ustawiony akurat na wschód.

zimek
08-02-12, 18:31
jak ci tylko zamarzła to napewno kiedys pusci , musisz poprostu probowac co jakis czas az wkoncu pusci..
mi kiedys linka spadła przy zamku i hardcorem musiałem zamek odkręcic między zderzakiem a maską !!!

PrzemoS
08-02-12, 18:33
Tylko cholera wie czy to przez to że zamarzła czy przez coś innego. Trzeba chyba poczekać do odwilży i wtedy się upewnić

zimek
08-02-12, 18:44
jak ciagniesz za dzwignie i cięzko albo nic to pewnie przymarzła..

PrzemoS
08-02-12, 19:23
No zdjąłem linkę z dźwigni ciągnę na maxa jak jest to możliwe i nic... Ale wcześniej było podobnie ale w końcu jak jedna osoba naciskała maskę druga ciągnęła to poszło a teraz nic. Chyba że jakoś od spodu tą maskę otworzyć jakoś

subbug
08-02-12, 19:27
da radę tylko trzeba mieć kanał i coś długiego... albo wysoko stanąć i da radę przy zamku pomajstrować