PDA

Zobacz pełną wersję : problem chyba z komputerem

mateusz22
07-02-12, 23:09
witam,
mam pewien problem nie wiem na pewno co znajduje sie koło nóg pasazera w civicu coupe z 95r. ale wydaje mi sie że jest to komputer :)
Problem polega na tym, ze gdy dodaje gazu cos tam trzeszczy. co to może być?

Krzychu92
08-02-12, 09:01
tak tam jest komputer ale nie wydaje mi się żeby on wydawał takie odgłosy ale żeby się upewnić to możesz go odkręcić jest przykrecony na 4 śrubki na klucz 10 wtedy lepiej będzie ci wysłuchać czy to on tak trzeszczy.

mateusz22
08-02-12, 09:24
słychać taki odgłos jak by jakieś zwarcie sie robiło, ale tylko przy dodawaniu gazu :( zaczęło sie tak robić jak mi dupneła uszczelka pod głowicą. Raczej jedno nie ma nic wspólnego z drugim ale tak było.

Sheiva
08-02-12, 13:11
Musisz odczepić i odgiąć wykładzinę, odkręcić trzy śrubki i jedną nakrętkę kluczem 10 od osłony komputera i masz go luźnego. Pewnie się któryś pin poluzował, dlatego taki dźwięk wydaje. Obstawiam wtyczkę C, jednak może to robić każda. Wypnij wszystkie, wepnij jeszcze raz i zobacz czy ustało, jak nie to poruszaj każdym pinem z osobna i wtedy zobacz.

mateusz22
08-02-12, 23:38
ok, dzięki. jutro sprawdze co i jak :) ale jest jeszcze jedna opcja że to kable od głośnika się stykają i robią spięcie. Możliwe to jest? jutro dam znać co i jak zaczne od głośnika :D wiadome że mniej roboty :)

skolopendra
09-02-12, 09:54
od głośnika się stykają i robią spięcie. Możliwe to jest?

wtedy głośnik przerywał będzie

mateusz22
09-02-12, 10:55
wtedy głośnik przerywał będzie

tego nie moge sprawdzić bo niestety akumulator mi sie rozładował niedawno i nagle radio przestało działać

skolopendra
09-02-12, 11:20
nie naładowałeś do dzisiaj jeszcze?

mateusz22
09-02-12, 11:36
nie naładowałeś do dzisiaj jeszcze?

hehe, nie no naładowałem ale radio przestało działać:) nie wiem dlaczego a jak panel sciagne to niby sie swiatełko czerwone swieci:D nie mam pojecia co sie stało