Zobacz pełną wersję : problem chyba z komputerem
witam,
mam pewien problem nie wiem na pewno co znajduje sie koło nóg pasazera w civicu coupe z 95r. ale wydaje mi sie że jest to komputer :)
Problem polega na tym, ze gdy dodaje gazu cos tam trzeszczy. co to może być?
tak tam jest komputer ale nie wydaje mi się żeby on wydawał takie odgłosy ale żeby się upewnić to możesz go odkręcić jest przykrecony na 4 śrubki na klucz 10 wtedy lepiej będzie ci wysłuchać czy to on tak trzeszczy.
słychać taki odgłos jak by jakieś zwarcie sie robiło, ale tylko przy dodawaniu gazu :( zaczęło sie tak robić jak mi dupneła uszczelka pod głowicą. Raczej jedno nie ma nic wspólnego z drugim ale tak było.
Musisz odczepić i odgiąć wykładzinę, odkręcić trzy śrubki i jedną nakrętkę kluczem 10 od osłony komputera i masz go luźnego. Pewnie się któryś pin poluzował, dlatego taki dźwięk wydaje. Obstawiam wtyczkę C, jednak może to robić każda. Wypnij wszystkie, wepnij jeszcze raz i zobacz czy ustało, jak nie to poruszaj każdym pinem z osobna i wtedy zobacz.
ok, dzięki. jutro sprawdze co i jak :) ale jest jeszcze jedna opcja że to kable od głośnika się stykają i robią spięcie. Możliwe to jest? jutro dam znać co i jak zaczne od głośnika :D wiadome że mniej roboty :)
skolopendra
09-02-12, 09:54
od głośnika się stykają i robią spięcie. Możliwe to jest?
wtedy głośnik przerywał będzie
wtedy głośnik przerywał będzie
tego nie moge sprawdzić bo niestety akumulator mi sie rozładował niedawno i nagle radio przestało działać
skolopendra
09-02-12, 11:20
nie naładowałeś do dzisiaj jeszcze?
nie naładowałeś do dzisiaj jeszcze?
hehe, nie no naładowałem ale radio przestało działać:) nie wiem dlaczego a jak panel sciagne to niby sie swiatełko czerwone swieci:D nie mam pojecia co sie stało