PDA

Zobacz pełną wersję : Dwa problemy z D15Z6

mikelodz
11-06-07, 13:25
Pierwszy problem to skaczące obroty w różnycm zakresie np od 500 - 1800 lub 1000-1800.
Póki co podejżewam silniczek krokowy, który w tym tygodniu będę czyścił. Od razu mówię że wymieniłem przewody, kopułkę i świece więc to wykluczam. Trochę też szarpie przy gwałtownym wciskaniu gazu. Nie mam już pomysłu co to może być a coś czuję że samo czyszczenie krokowego może nie pomóc.
Druga sprawa tyczy się klimy. Podczas jazdy przy włączonej klimie co chwilę słychać jakby coś się przełączało i wtedy samochód albo się zmula albo jedzie normalnie i nie jest to raczej dźwięk załączającej lub wyłączającej sprężarki. Dzieje się tak w różnych odstępach czasu, czasem co kilka sekund, czasem co kilka minut lub przy redukcji biegu. Mimo tego klima cały czas dobrze chłodzi, a obroty wariują...
Skończyły mi się pomysły co może być nie tak zarówno w pierwszym jak i drugim przypadku, może ktoś wie o co biega lub na co zwrócić uwagę.
Z góry wielkie dzięki.

skolopendra
11-06-07, 18:44
Pierwszy problem to skaczące obroty w różnycm zakresie np od 500 - 1800 lub 1000-1800.

było wszystko opisane wiele razy :szukaj:

Druga sprawa tyczy się klimy. Podczas jazdy przy włączonej klimie co chwilę słychać jakby coś się przełączało i wtedy samochód albo się zmula

swap-uj na K20 i problem zniknie