Zobacz pełną wersję : Pilot centralnego zamka.
witam,mam problem z pilotem,a właściwie z tym,że go nie ma wogóle.Kupiłem auto i mam tylko czarny jeden kluczyk,którym otwieram drzwi normalnie,a powinien być pilot,bo jest na górze koło lampki taka czarna bańka-zapewne jest to sensor odbioru fal z pilota.Czy istnieje dorobienie lub załatwienie takiego pilota?
W serwisie powiedzieli,że istnieje założenie nowego alarmu,koszt-600zł :/
Mam takiego pilota. Gdy kiedyś dowiadywałem się w serwisie to jeżeli jest taki sam jak był (były dwa rodzaje, z dwoma i jednym przyciskiem) to nie ma problemu z zaprogramowaniem. Jeżeli jest drugiego typu to się nie da. Ja mam na zbyciu ten z dwoma przyciskami - został mi z auta z takim samym silnikiem ja Ty z 96r.
Moim zdaniem jest duzo lepszy od tego co mam obecnie - z jednym przyciskiem.
Co do nowego alarmu to oczywiście możesz go sobie założyć wszędzie, niekoniecznie w serwisie, nawet sam. Koszt od powiedzmy 150pln do..... 1500, 2000, a może i więcej :P
No dobra powiedzmy, że kupię od Ciebie tego pilota ale powiedz mi jak się programuje go?
Witam,
Mam ten sam problem co kolega. Kolo lampki i sterowania szyberdachem mam ta "banke" czyli chyba czujnik od centralnego. Nie mam natomiast pilota.
Nie chce zakladac alarmow i innych takich.. chce tylko centralny z pilota :d da sie cos z robic w tym kierunku ?
Witam Zeby zaprogramowac takiego pilota musisz miec jeszcze tzw. masterkey. Czyli taki zapasowy pilot ktory programujesz wszystkie piloty do twojego centralnego zamka. Jesli go nie masz to nie wiem czy pilotem (master) od innego auta(czyli tez i alarmu) zaprogramujesz sobie pilota.
U mnie przynajmniej tak jest w (HONDA CAT 1 THATCHAM CATEGORY 1 ALARM/IMMOBILISER SYSTEM):
Sygnal z pilota do sensora jest kodowany. Kazdy nowy pilot musi byc zaprogramowany uzywajac unikalnego pilota (RED Master). PIlot (RED Master) dostarczany jest z kazdym nowym systemem alarmowy i nie wiem czy dasz rade dostosowac jakiegos pilota do swojej centralki. Moze jaies urzadzenie do kodowania sygnalu..Niech sie wypowiedza ci co maja jakies pojecie na ten temat. Poszukaj albo popytaj moze na
www.elektroda.pl
tam jest sporo speców co moze cos poradzą.
Gdzies moze w zakladzie diagnostycznym zaprogramują Ci kluczyk...
Nie doczytałem dokładnie Jak kolega Cairo napisał :)
(...) dowiadywałem się w serwisie to jeżeli jest taki sam jak był (były dwa rodzaje, z dwoma i jednym przyciskiem) to nie ma problemu z zaprogramowaniem.
Więc problemu z zaprogramowaniem jak widać nie ma
Jeśli chodzi o piloty do Hondy to na pewno też znajdziesz na jakimś serwisie aukcyjnym
Powodzenia. Daj znac o efektach ;)
Witam. Ja z kolei mam inny problem. Mam pilota i podobno alarm. Mówię 'podobno' bo nie działa mi syrena (w sumie nie wiem dlaczego, podejrzewam, że poprzedni właściciel podczas mycia silnika ją uszkodził). I teraz tak: mam pilot, chyba standardowy od hondy (z dwoma zielonymi przyciskami), syrene alarmu ale nie mam wewnątrz żadnych czujników itp. No i zaczynam poważnie zastanawiać się, czy aby napewno jest poprowadzona instalacja alarmowa. Jak jest u was z tymi "czujnikami"?
Witam
A może którys z szanownych kolegów ma do sprzedania pilot CZ z jednym przyciskiem, od japońca z 99r ?
Ja mam działający ale połamany i nieporęcznie sie go nosi.
pozdro
ja do kolegi bliźniak ja mam alarm i żadych czujników nie mam
Witam.
Połamany pilot to niew problem:
http://www.laro.com.pl/index.php5?action=sklep&g=obu_pla
Ja u siebie mam kombinowany alarm i syrena załącza się non stop tzn nie ma cichego zamykania z pilota co mnie bardzo denerwowało i już sobioe z tym poradziłem montując zamknięcie na kluczyk od kompa :) i teraz po przekręceniu mam cichutkie zamknięcie, jedyny mankament to w razie kra.... tfu tfu tfu syrena nie zadziała tylko będzie mrygał.
Przepraszam za OT ale czy bembenek do zamka w bagażniku w hondzie civic coupe VIgen podejdzie od każdej innej wersji z VIgen - Hathback, Liftback, Sedan.???
ja do kolegi bliźniak ja mam alarm i żadych czujników nie mam
Więc jestem ciekaw na jakiej zasadzie nasz alarm alarmuje? Ostatnio zamknąłem się w nim no i nie zauważyłem, żeby kierunki migały. Zaczynam wątpić, że posiadam alarm...
Witam
Ma ktoś może jeszcze do sprzedania obudowę pilota tego z dwoma przyciskami
Witam,
A moze wie ktos jak sprawdzic czy mam alaram i czy moj centralny oblsuzy pilota ??
Kupilem samochod ale nie dostalem pilota od centralnego (mam ta czarna banke przy lusterku). Centralny dziala jak otwieram drzwi kluczykiem. Gdzie jest umieszczona syrena od seryjnego alarmu ?? Jakiego pilota macie w hondach z rocznika '98 ? Dzieki za odpowiedzi