Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z ponownym odpaleniem.

enjooy
07-02-12, 16:56
Dzisiaj pojechałem odpalic honde ktora zimuje w garazu, po okolo 3 miesiecznym nieodpalaniu (nie bylo mnie w kraju) odpalila bez problemu, po czym pozostawilem na wolnych obrotach i poszedlem do domu napic sie czegos cieplego. Jak wrocilem silnik byl wylaczony, lecz temperatura była około 70 st. Sprobowalem zakrecic i nic. Popompowalem paliwka i tez nic to nie dało. Przy kręceniu od czasu do czasu tak jakby "strzelało" z wydechu. Silnik: D15B2. Co może być przyczyną ?

reaktor
07-02-12, 17:30
Po 3 miesiacach paliwo juz moze byc "przeterminowane"

enjooy
07-02-12, 18:08
No właśnie też mi tak sie zdawało że jest to wina paliwa. Szczególnie, że są to 2 kreski tylko powyżej rezerwy tak więc lipa :D

Mam jednak pytanie odnośnie tego dziwnego "strzelania" z wydechu. Czym to moze byc spowodowane ? Dodam ze w sezonie podczas "żwawszej" jazdy schodząc z obrotów potrafi pare razy parsknąć z rury :D Może to być wina słabego paliwa ?

skolopendra
07-02-12, 18:39
Może to być wina słabego paliwa ?

tak wody w układzie
podjedz na stacje dolej z 10l i przegoń

reaktor
07-02-12, 19:30
no tak ale te objawy byly juz wczesniej
czyli raczej zapłon
sprawdz swiece przedewszystkim

no chyba ze zawsze tankuje w jakiejś oborze

CRX1
07-02-12, 23:59
Jak wali w wydech, to masz opużniony zapłon.Sprawdż ustawienie zapłonu lampą stroboskopową i ew popraw ustawienie zapłonu.Świece możesz sprawdzić i kopułkę ,czy nie ma wilgoci.

buzo-D15B2
08-02-12, 14:12
w moim tez byly strzaly z wydechu...(a pozniej to juz wogole nie chcial palic)... okazalo sie ze mam zalany olejem aparat zaplonowy(****iety simering)... takze sprawdz napewno zaplon. Ja kupilem 2 uzywany aparat i zrobilem wszystko sam... nie ma w tym wielkiej micyji