PDA

Zobacz pełną wersję : Pompa hamulcowa - zestaw regeneracykny - problem

bartex
06-02-12, 17:00
Witam, potrzebuję zestaw regeneracyjny do pompy hamulcowej LUCAS (oryginalna jaka była montowana w samochodzie) CIVIC 1996r 1.4 90KM. Kupiłem w intercars zestaw do regeneracji i okazał się nie właściwy :mad:( index D1732) dokładnie taki kupiłem jak na zdjęciu i nie pasuje. Ktoś regenerował pompę w taki civicu?

Pers68
06-02-12, 17:27
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?130609-Mi%EAkki-peda%B3-hamulca
narazie czekam z wymiana zimno okropnie a nie dysponuje garażem
Twoj link nie bardzo pokazuje reperaturke czy to ta ktora podałem w poscie z linka???

bartex
06-02-12, 17:54
Już poprawiłem posta, tak dokładnie kupiłem taki sam zestaw naprawczy... Nawet nie masz co zamawiać, on nie pasuje, mogę dać zdjęcie pompy

Pers68
06-02-12, 17:57
no to wtopa...może ktos cos innego zaproponuje oby tym razem właściwego

bartex
06-02-12, 18:11
osobiście przeszukałem cały internet, nawet katalog firmy AUTOFREN, której kupiłem zestaw, nie mają do ma8 takich zestawów... NA stronie intercars mają błąd... Pozostaje kupno nowej/używanej pompy. Za dniach przejdę się na stacje diagnostyczną w celu sprawdzenia hamulców. Ciekawe co na to powiedzą, przecież pedał nie moze tak nisko hamować...

Pers68
06-02-12, 18:26
kurcze ludziska serio nikt nie reanimował pompy???? Jak ktoś kupował reperaturke to pisać!!!

bartex
07-02-12, 13:33
NAPRAWIONE! jak do tego doszedłem? zaciągnąłem ham. ręczny leciutko aby tylko obcierał o bębny, jade jade i zaczynam hamowac nożnym i zonk! Hamulec hamuje przy samej górze, a wiec dochodzę do wniosku że tylne szczęki są za daleko od bębnów, zdjąłem oba koła, na samoregulatorze ustawiłem tak, że szczęki leciuteńko tarły o bębny [oczywiście na popuszczonym hamulcu ręcznym oraz na regulacji (na śrubce w tunelu)]. Po tym zabiegu hamulce BRZYTWA, wszystko byłem sprawdzić na stacji diagnostycznej i wyszło wszystko idealnie (20zł za sprawdzenia hamulców, wraz z hamulcem ręcznym) :)
PS. w intercarsie zgłosiłem że mają błąd na stronce, chciałem się zorientować w jakiej cenie nowa pompa i nawet nie mieli, powiedzieli że najlepiej podać numery z pompy wtedy dobiorą...

jaro467
08-02-12, 12:02
No gdybyś kolego poszukał na forum info odnośnie hamulców to zapewne wczesniej byś sie z tym uporał bo już nie raz było pisane o regulacji, ale najważniejsze że sie udało.
Pozdro