Zobacz pełną wersję : Pompa hamulcowa - zestaw regeneracykny - problem
Witam, potrzebuję zestaw regeneracyjny do pompy hamulcowej LUCAS (oryginalna jaka była montowana w samochodzie) CIVIC 1996r 1.4 90KM. Kupiłem w intercars zestaw do regeneracji i okazał się nie właściwy :mad:( index D1732) dokładnie taki kupiłem jak na zdjęciu i nie pasuje. Ktoś regenerował pompę w taki civicu?
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?130609-Mi%EAkki-peda%B3-hamulca
narazie czekam z wymiana zimno okropnie a nie dysponuje garażem
Twoj link nie bardzo pokazuje reperaturke czy to ta ktora podałem w poscie z linka???
Już poprawiłem posta, tak dokładnie kupiłem taki sam zestaw naprawczy... Nawet nie masz co zamawiać, on nie pasuje, mogę dać zdjęcie pompy
no to wtopa...może ktos cos innego zaproponuje oby tym razem właściwego
osobiście przeszukałem cały internet, nawet katalog firmy AUTOFREN, której kupiłem zestaw, nie mają do ma8 takich zestawów... NA stronie intercars mają błąd... Pozostaje kupno nowej/używanej pompy. Za dniach przejdę się na stacje diagnostyczną w celu sprawdzenia hamulców. Ciekawe co na to powiedzą, przecież pedał nie moze tak nisko hamować...
kurcze ludziska serio nikt nie reanimował pompy???? Jak ktoś kupował reperaturke to pisać!!!
NAPRAWIONE! jak do tego doszedłem? zaciągnąłem ham. ręczny leciutko aby tylko obcierał o bębny, jade jade i zaczynam hamowac nożnym i zonk! Hamulec hamuje przy samej górze, a wiec dochodzę do wniosku że tylne szczęki są za daleko od bębnów, zdjąłem oba koła, na samoregulatorze ustawiłem tak, że szczęki leciuteńko tarły o bębny [oczywiście na popuszczonym hamulcu ręcznym oraz na regulacji (na śrubce w tunelu)]. Po tym zabiegu hamulce BRZYTWA, wszystko byłem sprawdzić na stacji diagnostycznej i wyszło wszystko idealnie (20zł za sprawdzenia hamulców, wraz z hamulcem ręcznym) :)
PS. w intercarsie zgłosiłem że mają błąd na stronce, chciałem się zorientować w jakiej cenie nowa pompa i nawet nie mieli, powiedzieli że najlepiej podać numery z pompy wtedy dobiorą...
No gdybyś kolego poszukał na forum info odnośnie hamulców to zapewne wczesniej byś sie z tym uporał bo już nie raz było pisane o regulacji, ale najważniejsze że sie udało.
Pozdro