Zobacz pełną wersję : potrzebuje szybkiej pomocy
problem z rana ze ssaniem. podnosi obroty dopiero po 2-3 min po odpaleniu zimnego. zaraz po odpaleniu kuleje. po zgaszeniu chocby na minute jak sie juz rozgrzeje znow podnosi rpm. podejrzewam czujnik temperatury czy to moze cos innego?
reksiu ;)
a moze kable WN? :speszony:
a moze kable WN?
mi także to przyszło o głowy :speszony: ... ale jednak stawiałbym na czujnik temperatury.
Proponuję sprawdzić jeszcze silniczek krokowy wolnych obrotów
juz po problemie. wymienilem przepustnice, czujnik temp. powietrza w dolocie i wyczyscilem oczywiscie wszystko, krokowca tez i reka odjal. moja haneczka zrobila sie "zywsza", i co najwazniejsze bardziej OSZCZEDNA!!! problem zniknal. dodam ze nie placilem za to ani grosza, gdyz jestem "szczesliwym" posiadaczem drugiego d16y3 na czesci. poza walem, na ktorym sie owinela panewka, wszystko jest ok i na sprzedaz gdyby ktos chcial. aha w przepustnicy na ktorej jezdzilem byl jeden wlot powietrza a w tej na ktorej jest ok sa dwa i ma jakis termostacik do chlodzenia od spodu a tamta nie miala. poza tym sa takie same. to ma cos do rzeczy?