Zobacz pełną wersję : problem z D13b2
Witam
Mam taki problem rano po odpaleniu silnik chodził jak "traktor" i gasł . Po nagrzaniu się silnik już nie gaśnie ale obroty spadają prawie do zera i dalej chodzi jak "traktor" czy to moze byc wina świec czy moze cos innego ... Przed zima sprawdzałem swiece i jeszcze były ok.. z gory dzieki za odp
Mnóstwo jest tematów na taki temat trzeba szukać! To może być wina świec przewodów kopułki zacznij od sprawdzania tych rzeczy.
ok dzieki napewno to sprawdze i jeszcze poszukam na forum
Muzyk-Grzes
06-02-12, 16:14
Pytanie ,co to znaczy "chodzi jak traktor"? Jeśli jest to równomierny stukot z wydechu to pewnie któryś z garów nie pali, przy tym czuć z tyłu benzynę z wydechu, czy ten dzwięk jest z pod maski? bo wtedy pewnie trzeba by wyregulować zawory. Jednak zawory nie gasza silnika a problemy z zapłonem juz tak, kable ,świece kopułka.
siema ja osobiscie tego jak on tak chodzil to nie slyszalem bo akurat wtedy żona jechala i tak mi to przedstawila:) ale po rozgrzaniu sie silnika do optymalnej temperatury mowila ze juz bylo normalnie... a co do tej benzynki z wydechu to czuv ja od dluzszego czasu...
Muzyk-Grzes
07-02-12, 15:05
Czyli obstawiam że albo któryś z kabli jest uszkodzony ,lub któraś ze świec nie daje iskry.
po co tysiące tematów o tym samym??nie można się podłączyć pod jakiś temat?!?!?!
zamykam!!