Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pordzewiałą hondzina. Malowac ?

rymcio1987
10-06-07, 14:49
Witam .. sprawa jest następująca.. mam civica 5 gen 3d z silnikiem Vtec-e.. ale to mało ważne..
teraz mam ją czerwoną ale... jadąc od przodu ..
=maska - wypłowiały lakier.. próbowałem pastować ale efekt wracał po 2 tyg
=wypłowiałe prawe nadkole ..jak wyżej
=Prawe i lewe drzwi bierze rdza.. ponoć nie ma sęsu lakierować bo i tak to spowrotem weźmie rdza..
= oba błotniki też rdzewieją od spodu ..
=Klapa totalnie pordzewiała

te elementy na których mam rdze wymienie na jakies niezardzewiałe.. a na błotniki tylne wstawie reperaturki ..
no i teraz Najważniejsze pytane .. czy polakierować tylko te elementy które musze na ten kolor co mam teraz .. czy poprostu zmienić sobie kolor .. bo do tego dojdą tylko zderzaki , lewe przednie nadkole i dach ...

Prosze o Odpowiedź.. i przepraszm o nie jasne formułowanie zdań.. jak coś nie bedzie zrozumiałe to się poprawie;] :(
:( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

rodzyneck
10-06-07, 15:37
To chyba zależy tylko od Ciebie i jaką cenę zaproponuje Ci lakiernik... myślę że będzie podobna.
A jak nie pomalujesz całego to będzie widać różnicę. :]

rymcio1987
10-06-07, 15:43
no właśńie .. sądze ze różnica w cenie nie bedize aż taka duża żeby nie pomalować całego autka .. a tak poza nawiasem ;] jaki kolorek by wybrac ? myślałem o ciemnym złotym(coś ala miedź) co wy na to ??

NatiSanelEG4
10-06-07, 15:53
jak ci się podoba to maluj... w końcu to ma być Twoje auto i Tobie się podobać... co do zmiany koloru to pamiętaj że wtedy dochodzą Ci wszystkie wnęki i więcej elementów= większa cena.... bez zmiany koloru elementów jest 10... a cena waha się od 250-400zł... jak dojdzie blacharka (te reperaturki) to oczywiście więcej. Proponuje na początek znaleźć dobrego lakiernika i pamiętać o umowie lub rachunku za wykonaną pracę.... nie kuś się na niższą cenę i np. "na lewo" bo tylko na tym można stracić... co do koloru to ze złotych bardzo ładny jest GOLD (firmowy lakier citroena berlingo) - też nad nim myślałam, ale nie chciałam aby ktoś mi wnęki ruszał. Pozdrawiam. Nati.

rymcio1987
10-06-07, 19:02
spoko .. a mógłbyś mi wyjaśnić o co chodzi z tymi wnękami ?? O co chodzi ? wiesz zielony jestem i tyle ..

Bartek_Civic
11-06-07, 01:49
wneki czyli w sensie ze np. prog ktory widac jak otworzysz drzwi, bagaznik w srodku, jakas tam komora silnika i taie tam :aloha:

hosi
11-06-07, 17:00
Maluj calego. Kolor? Championship White! :afro:

rymcio1987
12-06-07, 12:01
a stanie się coś jak pomaluje wszystko prócz komory silnika ??

Maluj calego. Kolor? Championship White! :afro:

jaki to kolor ?? biały .. ale dokładniej ? masz jakąś fotke z przykładem ??

NatiSanelEG4
12-06-07, 12:26
no niby nic się nie stanie ale jak to będzie wyglądało:) w środku inny z wierzchu inny:) albo robimy coś fajnie i do końca albo nie:)

rymcio1987
12-06-07, 12:27
A co wy na taki kolorek ??http://images19.fotki.com/v34/photos/2/29742/460036/8_3_0314-vi.jpg

!markos
12-06-07, 14:57
ale dokładniej ?dokladniej to kazda biala integra type r jest wlasnie w tym kolorze. jego symbol to nh-0. ciezko o nim powiedziec, ze jest ladny, ale ma "dobra" sportowa tradycje.

chcesz zloty/miedziany, maluj. na pewno bedzie ciekawsza niz nh-0.

rymcio1987
12-06-07, 15:17
no ale z jednej strony co kogo obchodzi jaki kolor mam po maska.. a i koszta malowania będą na pewno mniejsze.. a co do białego.. hmmm no niby ładny. ale nie chce koloru w którym te auto występuje seryjnie ..a białe Civiki jeżdżą ;] a za to złotych nie ma... ;) przynajmniej seryjnych ;]

!markos
12-06-07, 16:36
nie bylo seryjnego jajka w nh-0

malowanie samochodu na inny kolor bez wnek i maski to lipa i wyglada to tragicznie "ale fajny lakier! ale jak po taniosci polozony.."

rymcio1987
12-06-07, 18:31
No tak .. ale mi chodziło o biały ;] a ten Champion white napewno dużo od zwykłego białego się nie rózni ..
mi nie chodziło o to żeby nie malować wnęk !! tylko żeby ominąć to co widać po podniesieniu maski .. ;)))

!markos
12-06-07, 20:58
rozni sie wystarczajaco mocno, zeby bez problemu stwierdzic, ze to nh-0, a nie np. frost white...

NatiSanelEG4
18-06-07, 17:25
to co jest po podniesieniu maski to też wnęka:D

matss17
28-10-07, 12:26
Co myślicie o robieniu blacharki teraz?? Opłaca się to czy lepiej na wiosne. Do roboty są reperaturki nadkoli tylnych i kilka małych pierdół niemniej jednak po zabiegu trzeba pomalować nadkola i maske żeby to jakoś wyglądało i polerke całosci robie... Co myślicie bo ja doszedlem do wniosku że lepiej na wiosne.. zawsze to jedna zima mniej dla blachy... a bardziej go nie zezry przez zime :) Doradźcie

MaTeUsZ_V212
28-10-07, 18:55
Tez mam zamiar malowac na wiosne bo zawsze to jedna zima mniej z nowym lakierek ale jak bys chciał sprawdzic jakosc wykonania prac lakiernika to mozesz przed zima ha ha :aloha:

nelq
04-11-07, 22:09
matss17, ja bym robił na wiosnę
rymcio1987, ładny ten pomarańcz

matss17
07-11-07, 16:53
:) decyzja zapadła :) wraz z nadejsciem wiosenki blachareczka :D O ile nie zdecyduje sie na zmiane autka... Coraz częsciej myśle o V-TEC'u