Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jupiterek

yamanalog
05-02-12, 15:37
Witam wszystkich.
Czy ktoś może wie co daje montowany przy lampce w podsufitce tzw. jupiterek. Ja mam zaślepki (jedna jest chyba do szyberdachu a druga właśnie na to coś). Model civic liftback 99r d14z4. Pozdrawiam.:confused:

anticorr
05-02-12, 16:13
Jest to czujnik podczerwieni od centralnego zamka. Centralny ORI z pilota jest na podczerwień.

civic-5
05-02-12, 16:22
no i u mnie jest. to wychodzi na to ze u mnie była centralka z pilota, tylko ze ja go nigdy nie widziałem na oczy...

anticorr
05-02-12, 16:25
No to pytania już do poprzedniego właściciela :)

MikeFoto
05-02-12, 18:57
Czy ktoś może wie co daje montowany przy lampce w podsufitce tzw. jupiterek.

Monitoring :D

no i u mnie jest. to wychodzi na to ze u mnie była centralka z pilota, tylko ze ja go nigdy nie widziałem na oczy...

Można ewentualnie wymienić centralkę na taką do której piloty są. VTi było seryjnie, a jeśli masz instalację to praktycznie P&P a sprzedawcy oferujący części z angoli pchną toto za parędziesiąt PLNów.

yamanalog
05-02-12, 19:31
Dzięki za szybką odpowiedź. Nie przyda się. Myślałem, że to jakaś ciekawostka o którą mógłbym udoskonalić moją haneczkę. Pozdro.

A jeszcze jedno. Gdzie można dostać takie lusterko wewnętrzne z maplightami jak ma Mike?

MikeFoto
05-02-12, 19:37
Gdzie można dostać takie lusterko wewnętrzne z maplightami jak ma Mike?

Allegro/ Szrot. Takie lusterko pochodzi z MG F (cabrio). Pasuje bez żadnych przeróbek - poza podłączeniem zasilania.
Na szybko na alledrogo - http://allegro.pl/mg-mgtf-mg-tf-tf-lusterko-wewnetrzne-i2046537399.html

yamanalog
05-02-12, 20:01
Dzięks. Nie mogłem tego namierzyć.

civic-5
06-02-12, 12:24
Monitoring :D

Można ewentualnie wymienić centralkę na taką do której piloty są. VTi było seryjnie, a jeśli masz instalację to praktycznie P&P a sprzedawcy oferujący części z angoli pchną toto za parędziesiąt PLNów.

w tym sęk że ja mam z ej9 (angola) całą centralkę, pilota itp, ale niema sensu tego wszystkiego przekładac prawda ?
To czego mi brakuje do tego co mam teraz ? przelozyc tylko przekaznik z ej ? i bedzie bangliło ?

ukaszo
06-02-12, 19:38
Panowie ja tez mam ten tzw. "jupiterek" ale od poprzedniego właściciela nie dostałem żadnego pilota do centralnego. Czyli rozumiem że istnieje możliwość zmiany centralki na taka z którą są od razu piloty sterowania centralnym?