Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : dzwoniący zamek

Wojtek Katowice
10-06-07, 13:23
czy znacie jakis prosty sposób na ten problem? Jak przycisnę mocniej basik w drzwiach kierowcy to mi zamek dzwoni i troche to deprymujące. Sprawdzałem jest przykręcony dobrze. w duszy mi gra sprzęt pierwsza klasa a tu dzwoni jakby mikołaj z reniferami na sankach jechał...

cooduaty
21-04-08, 17:13
podepne sie pod temat, bo nie znajduje żadnego rozwiązania. mam ten sam problem. drzwi już wygłuszone, ale jak trzeba będzie to ściągne maty żeby coś zrobić z zamkiem. konkretnie w okolicach zewnętrznej klamki brzęczy i to mocno. jak przycisne klamke z zewnątrz to brzęczenie ustaje w 90%. myślałem nad oklejeniem czymś, ale jak szyba zjeżdża to tam jest mało miejsca. niewiem z czym kombinować.. filc? albo szczelnie zwykłą folią zakleić? mam teraz tak, jakby klamka pracowała jak bass-reflex, troche dmucha z niej.

mizer
21-04-08, 22:03
Jak wszystko jest dokrecone dobrze, to moze same cięgna zamka wchodze w rezonans przy basach ?
Jesli tak, to widzialem kiedys taki patent ze koles je wlasnie filcem jakos pookladal, kazde w jednym miejscu a filc przykleil do karoserii - w VI gen jest podobnie - ciegna ktore ida w drzwiach do wlacznika centralnego zamka sa wlozone w wyciety w filcu rowek, ktory jest przylepiony do blachy.
Najlepiej rozkrecic drzwi, dowalic basu i lukac gdzie brzeczy.

kovy
22-04-08, 00:52
wyczytany kiedys sposob zalozyc gumki-recepturki na ciegna-unieruchamiajac je i nie wpadaja w rezonans. Ja osobiscie kiedys mialem ten sam problem ciegna od zamka brzeczaly,zasmarowalem silikonem i do dzis spokuj.

AdamG
22-04-08, 08:51
kovy, ale co zasmarowałeś silikonem??? Bo ja juz jestm bliski samobójstwa jak włanczam radio.

Sadek_atm
22-04-08, 11:09
Ktoś pisał że cięgna owijał papilotami do włosów swojej dziewczyny :d

osik
22-04-08, 11:20
zalozyc gumki-recepturki na ciegna-unieruchamiajac je

po okolo 2 miesiacach sparcieją i od nowa robota ...
wiem bo mam na gumkach recepturkach podwieszone wiatraki w kompie[cisza],ktore chlodza dyski i mniejwiecej co tyle je wymieniam

kovy
22-04-08, 11:48
dajesz silikon na wszelkie polaczenia ciegien od zamka drzwi. Mi wibrowalo zwlaszcza to ciegno co idzie do klamiki. Zdejmij boczki i sprawdz gdzie sa luzy i posmaruj silikonem. U mnie jeszcze wybralem ten luz poprzez wypiecie ciegna i obrocenie takiego trzpienia ktory jest na gwincie.

cooduaty
18-05-08, 20:55
klamke zewnętrzną wkleiłem na silikonie - dużo daje. elementy zamka zapaćkałem smarem. cięgna idące do wewnętrznej klamki są w dwóch miejscach przyłożone filcem - w orginalnym miejscu, i bliżej zamka, tam gdzie są chwycone plastikowym zaczepem. filc troche posmarowany, żeby jeszcze lżej chodziło. cięgno przy wewnętrznej klamce chwycone silikonem.
i jeszcze jeden patent, kable głośnikowe leżące luzem w drzwiach też mogą drżeć - owinąłem je cieńką pianką - taką z jakiegoś opakowania.
to wszystko daje efekty :)

Roslina
29-06-08, 10:34
klamke zewnętrzną wkleiłem na silikonie - dużo daje. elementy zamka zapaćkałem smarem. cięgna idące do wewnętrznej klamki są w dwóch miejscach przyłożone filcem - w orginalnym miejscu, i bliżej zamka, tam gdzie są chwycone plastikowym zaczepem. filc troche posmarowany, żeby jeszcze lżej chodziło. cięgno przy wewnętrznej klamce chwycone silikonem.
i jeszcze jeden patent, kable głośnikowe leżące luzem w drzwiach też mogą drżeć - owinąłem je cieńką pianką - taką z jakiegoś opakowania.
to wszystko daje efekty :)

Ziom, nie masz moze jakis zdjec tego patentu?

cooduaty
30-06-08, 22:55
jeśli chodzi Ci o te kabelki to mam tylko to

http://images27.fotosik.pl/238/719b147ee579dd75m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/719b147ee579dd75.html)