PDA

Zobacz pełną wersję : Civic VI 1.4 i

olijacek
05-02-12, 11:15
Witam wszystkich.

To mój pierwszy post . Stałem sie szczęśliwym posiadaczem Hondy CIvic VI 1.4 i. Oczywiście na początek wymiana rozrządu pasków oleju filtrów, ok. Potem zacząłem sprawdzać płyny, i tu ciekawostka w zbiorniczku przelewowym od płynu chłodniczego jest pusto. A jeździłem trochę i nic się nie działo temp w normie ogrzewanie jakoś działa wydaje się że dobrze. Zatem pomyślałem że brakuje płynu chłodniczego postanowiłem uzupełnić w chłodnicy ale co ciekawe tam nic nie weszło jest pełno !! A zbiorniczek przelewowy pusty !! O co tu chodzi ? Oczywiści zalałem go ale zastanawiam się dlaczego on jest pusty pomimo używania samochodu .

Pozdrawiam

kowal162
05-02-12, 12:00
Zalej do przelewowego i wrazie potrzeby silnik sam zaciagnie płyn z niego :)

Thomas80
05-02-12, 13:27
Zalej do przelewowego i wrazie potrzeby silnik sam zaciagnie płyn z niego :)

dokładnie, miałem podobnie, dolałem do połowy w wyrównawczym i jest ok.

bartex
05-02-12, 21:42
Dolej i zobacz czy ubywa, jeśli ubywa to zobacz gdzie, jeśli nie widać to czka cię wymiana uszczelki pod głowicą...

mirasek
06-02-12, 09:58
Śmiałe diagnozy. Dolej płynu i tyle.

olijacek
06-02-12, 10:10
Ok płyn zalany. Na razie nic nie ubywa. A to że go tam nie było mogło być spowodowane wymiana rozrządu czyli i pompy , coś mi mechanik mówił że sporo płynu uciekło podczas wymiany ale że nie dolał to już się nie zastanowiłem.

kjmuszek
06-02-12, 10:12
No raczej jak pompę wody wymieniał to ubyło, tyle że sam powinien dolać, albo poinformować że masz sam dolać. Teraz powinno już być ok, może troszkę ubyć jak zassie w pełni do układu.