PDA

Zobacz pełną wersję : D16z6 błąd 20

małpa
04-02-12, 15:18
Witam, zrobiłem samodiagnostyke komputera i wykazało mi błąd 20.Możecie mi bardziej objaśnić co to jest.? jakie sa objawy i jak to naprawic.?

Van_Dal
04-02-12, 17:11
jakieś objawy ?? dzieje się coś niepokojącego z samochodem ??

agent_lol
04-02-12, 17:17
błąd ELD, mam to samo od czasu swapa, generalnie z tego co wyczytałem ten błąd można spokojnie olać ;]

sivy
04-02-12, 17:22
a cos sie stało ze ten błąd sie zaświecił czy tak po prostu ?

małpa
04-02-12, 18:14
Generalnie tez swapowalem silnik i od zawsze sie swiecil ten bład...w tej chwili faluja mi obroty na na biegu jałowym oraz od czasu do czasu jakby nie na wszystkie gary chodził.na niskich obrotach.wszysko sprawdzilem. i nie mam juz pomyslu.silniczek krokowy,aparat zaplonowy,przepustnice,sonda sprawna

agent_lol
04-02-12, 22:23
o ile pamiętam z forum to van_dal'owi tez ten bląd wyskoczył po swapie ;] fakt na niskich obrotach mimo sprawnego krokowego mi falują czasem obroty i potrafia spaśc tak do około 600 - sa za niskie i zaczyna szarpać delikatnie autem, generalnie przy wcisnietym hamulcu, włączonej dmuchawie i wlaczonym radiu obroty wpadają na to około 600 i dopiero po chwili podnoszą sie powoli do tych przepisowych około 750-900. na zagranicznych forach obczytałem ze trzeba wymienić skrzynke bezpieczników na taka z przekaźnikiem i obsługą ELD i generalnie na tym sie zawsze temat urywał. bede w tygodniu może u mega specjalistów od hanek to postaram sie dowiedziec jak to zlikwidowac

Furious
04-02-12, 23:06
To błąd ELD, mozna go olać a jak ktoś usilnie chce sie go pozbyt to:
1) zmiana komputera na europejski, który nie ma ELD (ELD było w komputerach na ameryke, kanade, japonie)
2) dołożenie ELD do aktualnej wiązki - skrzynka bezpieczników i inne