Zobacz pełną wersję : Centralny zamek
oskar020892
02-02-12, 22:45
Witam, mam taki problem, ponieważ jestem szczęśliwym posiadaczem Hondy civic V gen. 1.3 ale niestety oryginalnie nie było w niej centralnego zamka kupiłem takowy cały kompletny z siłownikami i alarmem ale nie wiem jak się zabrać za montaż, moje pytanie to czy w takich hondach oryginalnie bez centralnego są pociągnięte kable do drzwi żebym mógł podłączyć siłowniki w drzwiach. Z góry dzięki za odp. i przepraszam jak taki temat już był na FORUM:D
Był i to nie jeden.
Zdejmij boczek i zobacz czy masz kable. Mogą tam być, ale nie muszą.
oskar020892
06-02-12, 17:32
OK jak sprawdzę czy są to się odezwę. A jak ich tam nie ma to skąd mam je pociągnąć ??
Musisz je sobie sam tam założyć. Ciągniesz je od centralki do siłowników, czujników itp. Wszystko zgodnie ze schematem który powinieneś mieć dołączony do całej instalacji.
oskar020892
06-02-12, 17:38
No ok. Ale gdzie je mam podłączyć pod skrzynkę bezpieczników wystarczy czy gdzieś jeszcze??
No właśnie nie mam żadnego schematu mam tylko poopisywane kabelki który do czego
No i to jest to. Podpinasz do centralki plus z aku i masę, a reszte kabli ciągniesz od centralki dalej (siłowniki, czujniki, syrenka, kierunki i co tam jeszcze masz)
oskar020892
06-02-12, 21:15
Także nie jest to takie trudne jak się wydaje. Zabiorę się za to w weekend i zobaczymy co mi wyjdzie
No pewnie że nie, wystarczy nie mieć dwóch lewych rąk. No i oczywiście lutownica żadne połączenia na skrętkę są nie do przyjęcia (przecz z druciarstwem :cool: )
oskar020892
11-02-12, 13:28
A jak mam te kable w boczkach to muszę jeszcze gdzieś ciągnąć inne kable czy tylko te wystarczy??