PDA

Zobacz pełną wersję : d14z4 do eg4

djspec
01-02-12, 21:57
Witam znajomy wyrwał tanio taki silnik czyli d14z4 i chce to wsadzić do jajka do siebie. i teraz ma parę pytań jakim kompem by musiał to sterować i jak by wyglądała sprawa ze swapem i instalacja. Ogólnie prosi o pomoc co i jak.

łapy podpasują ot na bank gorzej z elektryka bo reszta to spoko.

mlodyxx
02-02-12, 16:34
najlepiej kompa od takiego samego silnka , wiazke zalozyc z tego silnika tylko ja przerobic zeby pasowala pod kabine z eg4 z lewej strony kwestia przepiecia pinow z prawej trzeba troche popracowac i zmienic kostki na te zkompa d14z4 schemat i dzilalac jak ktos tego nigdy nie robil to troche sie po glowie podrappie zanim dojdzie do ladu bo do prostych rzeczy to to nie nalezy

djspec
06-02-12, 16:14
no właśnie chodzi mi o to czy nie da rady tego zrobić na innym kompie? tzn zeby nie przechodzić na obd2 i przerobić troche jego instalacje tylko

mlodyxx
07-02-12, 18:58
da rade

kompa z 4gena z d16a6 mozna zapiac wtedy tylko dochodzi aparat od pelnego wtrysku plus dwa kable od niego do kompa i kable do wtryskow i bedzie jezdzic rownie dobrze mozna zalozyc d14z4 na wtrysk z b2 tez bedzie jezdzic tylko wyglada to w praktyce tak d14z4 na osprzecie b2 jest slabsze niz orginalne b2 ma moze z 80koni natomiast na osprzecie z d16a6 lata przyzwoicie wiem to z wlasnego doswiadczenia nie z wywrozenia z fusow