Zobacz pełną wersję : Problem z wskaźnikiem temperatury
Witam kupiłem ostatnio Civica 1.6 Lsi i mam problem po chwili od włączenia silnika pojawia sie max temperatura na wskażniku pomimo iż silnik jest zimny .Sprawdzalismy czujniki i wszystkie są OK i pomimo odłaczenia czujnika wskaźnik dalej pokazuje ma temperature . Termostat też jest OK . No i wydaje mi sie ze samochód dużo pali .
A może ktoś się bawił zegarami i nie ustawił wskazówki na poprzednim miejscu?
Druga sprawa: w jaki sposób mierzysz spalanie? Bo na "wydaje mi się" nie da się zmierzyć zużycia paliwa:)
Wymień wskaźnik temperatury na zegarach:) Przy okazji możesz ladnie sobie podswietlic
[QUOTE=
Druga sprawa: w jaki sposób mierzysz spalanie? Bo na "wydaje mi się" nie da się zmierzyć zużycia paliwa:)[/QUOTE]
najlepiej zalać do pełna, skasować licznik, po przejechaniu ok 300-400 km znów zalać do pełna i wyliczyć, to chyba najlepsza metoda i najskuteczniejsza.
Pewnie wskaźnik jest przestawiony.
Problem z moim spalaniem jest taki ze poruszam sie mało od kiedy kupiłem ten samochód i pomimo nagrzanego silnika jeżdżąc do ok 2,8 tyś obr/min wskaznik paliwa leci bardzo szybko w dól postaram sie dokładniej przyjrzeć na dłuższych trasach . Nie zauważyłem żadnych wycieków paliwa ITD ... Dzięki za posty