Zobacz pełną wersję : Tarcze +klocki Civic 3d 11.97r.Rozmiar?
Witam:)
Własnie umówiłem się na zakup w sklepie http://www.hamulce.net i gość po długim wertowniu katalogów stwierdził,że moj Cif ma tarcze 262mm i "duże" klocki:)I takie ma mi przywieść..Tylko,że ja wiem ,że 262mm to miały VTI a nie d1414 :? Co do klocków to też dziwna sprawa bo klocki,które podają do cifa takiego jak mój sa zawsze za małe i już kiedys wymieniałem je na większe tj. takie jakie są w cifach EJ9 od 01.98r...Własciciel sklepu twierdzi,że jeżeli mam te wiksze klocki to tarcza musi byc 262mm...Zmierzyc nie mam moliwosci do jutra,wic prosze o pomoc!!! :D ps.Tarcze zamwilem Brembo S a klocki Ferodo premier...jezeli ma to znaczenie i pamitajcie ze moj Civic to koncowka 97r. i jest juz liftingowany czesciowo(inny Grill)
Prosze o jak najwiecej info...najlepiej szcegolowe wymiary albo numery seryjne tarcz klockow :)
ps.transakcja jutro,wiec prosze smialo pisac!!! :D
POZDRAWIAM!!![/fade]
Witam, rozumiem ze masz cifa 1.4 EJ9 - rozmiar tarcz to 240 mm. 262 mm wystepuje w civicach 1.4, ale w wersji nadwozia np MA8. Wyglada na to, ze gosc sie pomylil.
Mam EJ9 d14a4
Poszperałem troszkę i wychodzi,że tarcza musi byc 240mmm.....Kłopt w tym,że sprzedawca twierdzi,że są tylko dwie wielkosci klocka -jeden do 240mm i drugi (wiekszy)do 262mm(260?).A ja kiedys kupilem klocki (firmy nie pamietam) katalogowo do mojego EJ9 i okzały sie za małe(sprzedawca mnie uprzedzał ,ze moga nie pasowac i w takim wypadku mam przyjsc po wieksze,które wg.innego katalogu są własnie do mojego EJ9).Wziełem wtedy te wieksze(LUCAS) i pasowały.I teraz juz nie wiem....brac te do tarczy 262mm??Możliwe zeby pasowały?
:?
Najprosciej jest wyciagnac klocek i pojsc do sklepu z klockiem, nie bedzie problemow wtedy.
Niestety nie mam takiej możliwości :sad:
No to wyjmij klocek, odrysuj na kartce i zaloz spowrotem.
Witam, rozumiem ze masz cifa 1.4 EJ9 - rozmiar tarcz to 240 mm. 262 mm wystepuje w civicach 1.4, ale w wersji nadwozia np MA8. Wyglada na to, ze gosc sie pomylil.
Janeczku mylisz się. w EJ9 przed liftingiem czyli 96-98 tarcze byly oi średnicy 240mm, po liftingu 99-00 były juz 262mm czyli takie jak w VTi i tez w wersji EJ9, wiem bo mam 8)
Elmer-najprawdopodobniej z autkiem sie dopiero jutro popołudniu zobacze :|
Peter- to 260mm miesciło sie w 14-tkach w EJ9 od 99r??Może ja mam jakis Swapowany uklad hamulcowy? :P
Peter- to 260mm miesciło sie w 14-tkach w EJ9 od 99r??Może ja mam jakis Swapowany uklad hamulcowy?
Tak, po liftingu EJ9 wychodziło z fabryki na stalufelgach '14, wlasnie dlatego, ze zmieniono hamulce na wieksze, bo przed liftingiem wypuszczali je na '13. :)
Ano własnie...takie jak moja czyli koniec 97 i 98 tez wyjezdzały na stalowych 14 w seri...wiec moze i mają 260,czy 262mm w serii? :roll:
Nie wyjeżdzały na '14 przed fiftingiem. Zioom, nie kombinuj, zdejmij koło i zmierz linijką tarcze hamulcową.
hehe...wyjezdzały ,wyjeżdzały....takie z wiekszym H na masce to był pierwszy lifting...drugi to 99r :wink: :grin:
ps.zmierzyc nie mam jak bo autka brak do jutra popołudniu :x
Najprosciej jest pojsc do sklepu z klockiem, nie bedzie problemow wtedy. Eheheheheh mogą być problemy :lol: :wink:
Ja bym zaryzykowal i brał te większe. Jezeli sprzedawca Ci takie proponuje to tym bardziej nie bedzie problemow ze zwrotem, jak nie bedą pasowac.
Peter moj cif jest taki jak Simonidesa http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=1875 Na jednym z pierwszych zdjec stoi na seryjnych 14.To jest włsnie koniec 97 roku,taki cudak :)
nie :d stalowki mam 13' i kapec 175/70R13!! a wlasnie mam listopad 97 produkcja :D
letni mi stoi na 14' alusach ale fakt ze tarcza ledwo co sie miesci w 14stach AEZ-ta :D
nie wiem moze te 13stki jakiej kombinowane :D
upssss :oops: no to Peter racje miał :P mojego kupiłem na 14 stalowych i dekle hondowskie i kurcze nie wiem nawet ,czy 13 by mi wogóle wlazły bo na alufelgach obecnych 14 to zacisk na styk prawie siedzi...
nom wlasnie ja niby mam 14' AEZty Ecco i wlsanie zacisk od felgi tak na odleglosc zaplaki siedzi wiec i jak tak mam :)
ale na 99% jestem pewny ze stalowki mam 13stki, ba 99,9% wiec moze te 13stki byly takie aby sie zmiescilo wszystko
Właśnie zmierzyłem tarcze i... :grin: :grin: 262mm :shock: (dokładnosc pomiaru tak co do 1-2 mm bo tarczy nie zdejmowałem)To dlatego Civiczek zawsze super hamował a teraz jak załoze Brembo+Ferodo powinno być jeszcze ciutke lepciej :twisted:
Tak,wiec Chlpcy i Dziewczęta linijki w dłonie i mierzyć tarcze :lol: Lepsze samopoczucie gwarantowane ;)
Hehehe mała linijka, a ile radości. :wink:
ciekaw jestem czy łątwo by się dało przemontować piastę z 6gen+ do mnie... :roll:
Nie kupuj Brembo S, jest to straszne gowno.
Nie kupowac Brembo S?....Z tarczami i z klockami jest tak jak z opiniami o olejach...każdy ma swoją :wink: Jak czytałem opinie o hamulcach na SR.pl to w sumie ciężko by cokolwiek założyc...każde są do dupy...gną sie,pękają itd.....Założe pośmigam i zobaczymy ,ale mysle,z tragedii nie bedzie :)
brembo s sie wygina i wihruje od samego patrzenia na nie. kup brembo max.