Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : B16a2 uszkodzony - pytania

TheOneKostek
31-01-12, 18:39
Witam !

nosze sie z zamiarem kupna pierwszej Hondy a jako totalny i kompletny amator mam kilka pytań

- mam okazje sprowadzić z niemiec Honde Civic ej2 ze swapem na B16a2 problem polega na tym ze ma uszkodzony ("pęknięty z jednej strony" ) wał napędowy ( niem. :antriebswelle ) cena i sprowadzenie będą "moja kieszeń" bardzo kosztowały i przez najbliższe 3 miesace nie bede mial kasy na naprawe tej wady ... wiec :

czy to sie wogole oplaca ?
czy nie czekaja mnie jakies niemile niespodzianki typu nastepstwa tego uszkodzenia ?
czy tym sie da jeżdzic czy lepiej pakowac na lawete i nie odpalac wgoóle dopóki sie nie naprawi/wymieni ?
czy naprawa jest skomplikowana i kosztowna ?

Z góry dzięki i pozdrawiam

skolopendra
31-01-12, 18:40
bardzo kosztowały

ile?

TheOneKostek
31-01-12, 18:47
1400 euro cena Auta + oplaty (akcyza ,opłata recyklingowa ,tablice przewozowe LUB laweta , Paliwo żeby dojechać na miejsce i ubezpieczenie ) po sprowadzeniu rejestracja ,przegląd i ubezpieczenie + KOSZT NAPRAWY (kilka bąbli na przednim błotniku + ten nieszczęsny wał )- to cały koszt

rafsio
31-01-12, 18:48
mhm, to coś w cenie swapa to autko... + opłaty. Lepiej ten przedni błotnik niż tylne nadkola...

A jaki przebieg budy, silnika? Jakie dostatki, zawias, fotele, fele... mody?

TheOneKostek
31-01-12, 18:55
181 k silnik + 40k buda - w srodku fotele skorzane adoptowane z fiata coupe silnik standardowy b16a2 bez modow zadnych plaskikow dokladek - auto wyglada standardowo

radar333
31-01-12, 21:55
Remont B16 to z 3000 lekko. nie opłaca się zwłaszcza że nie wiesz co się dzieje w temacie H.

skolopendra
01-02-12, 10:02
1400 euro cena Auta + oplaty (akcyza ,opłata recyklingowa ,tablice przewozowe LUB laweta , Paliwo żeby dojechać na miejsce i ubezpieczenie

nie opłaci