Zobacz pełną wersję : Trzeszczą plastiki przy tylnej półce
Witam.
Mam taki mały problem, który doprowadza mnie do szału podczas jazdy:).
Otóż w gorące dni, plastiki znajdujące się przy tylnej półce (te które przykrywają seryjne głośniki z tyłu) cholernie mi trzeszczą podczas jazdy po nierównościach. Dzieje się tylko jak jest cieplej, w nocy lub w zimne dni jest cichutko. Cholernie mnie to denerwuje i niesamowicie rozprasza podczas jazdy.
Jakieś rady?
mam tak samo kiedyś kombinowałem co z tym zrobić ale chyba się przyzwyczaiłem
jak ktoś ma rozwiązanie tej przypadłości to będę wdzięczny
ja rowniez nie moge sie z tym uporac...
nawet kleilem na sylikonie i nic ;/ bo one sa z takiego
chamskiego trzeszczacego plastiku ze przy dziurach go słychać
a mi trzeszcza bo sie chyba wytlukly od kol i zawiasu i niewazne jaka pogoda... :bicie:
Sprawdzcie sobie czy jedna srubka ktora przykrecana jest od gory wam sie nie poluzowala. Jezeli jest ok powinna pomoc wymiana tych metalowych spinek wraz z kostkami.
Dołączam się do wypowiedzi Cairo. Ja wymieniłem te śrubki na ciut ciut grubsze i dłuższe
i jak na razie spinek, ani kostek wymieniać nie musiałem.
Dodam, że w celu wytłumienia wibracji półki tylnej wykleiłem odpowiednie miejsca tych plastików specjalną matą do wygłuszania kolumn itp. Taką cienką, czarną wykładzinką z taśmą klejącą od spodu.
No i... częściowo pomogło.
Tylko na zdecydowanie większych dołach słyszę plastiki lub/i półkę.
A dźwięki inne niż w/w pewnie pochodzą od niewymienionych cukierków ;)
ps. faktycznie plastik z którego wykonane są te maskownice jest tragiczny. Coś w zachowaniu jak plastik z modeli samolotów do sklejania, tyle że kolor i grubość inna.
Też wymieniłem te śrubki na grubsze, pomogło ale do czasu, słysze że problem powoli wraca, trzeba będzie znowu coś tam podłubać...
Problem totalnie mi nieznany. Co Wy chcecie od tych plastikow ?! Sa w porzo. Moze mam jakies inne :afro:
Właśnie usunąłem ten problem owijając miejsca mocowań izolacją tak żeby nie miały luzu, pomogło w 99 %. acha u mnie czasem półka nie trafia na te gumki w plastikach więc przy zamykaniu bagażnika muszę trzymać ją od boku - bo inaczej trzeszczy.
pzdr.
może to wina plastikowych kołeczków co trzymają te plastiki wszystkie?