Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Trzeszczą plastiki przy tylnej półce

TrOuBLE
07-06-07, 21:11
Witam.

Mam taki mały problem, który doprowadza mnie do szału podczas jazdy:).
Otóż w gorące dni, plastiki znajdujące się przy tylnej półce (te które przykrywają seryjne głośniki z tyłu) cholernie mi trzeszczą podczas jazdy po nierównościach. Dzieje się tylko jak jest cieplej, w nocy lub w zimne dni jest cichutko. Cholernie mnie to denerwuje i niesamowicie rozprasza podczas jazdy.

Jakieś rady?

Civic '99
07-06-07, 21:49
mam tak samo kiedyś kombinowałem co z tym zrobić ale chyba się przyzwyczaiłem

jak ktoś ma rozwiązanie tej przypadłości to będę wdzięczny

Diups
07-06-07, 23:20
ja rowniez nie moge sie z tym uporac...
nawet kleilem na sylikonie i nic ;/ bo one sa z takiego
chamskiego trzeszczacego plastiku ze przy dziurach go słychać
a mi trzeszcza bo sie chyba wytlukly od kol i zawiasu i niewazne jaka pogoda... :bicie:

Cairo
08-06-07, 06:26
Sprawdzcie sobie czy jedna srubka ktora przykrecana jest od gory wam sie nie poluzowala. Jezeli jest ok powinna pomoc wymiana tych metalowych spinek wraz z kostkami.

sharky
08-06-07, 21:42
Dołączam się do wypowiedzi Cairo. Ja wymieniłem te śrubki na ciut ciut grubsze i dłuższe
i jak na razie spinek, ani kostek wymieniać nie musiałem.
Dodam, że w celu wytłumienia wibracji półki tylnej wykleiłem odpowiednie miejsca tych plastików specjalną matą do wygłuszania kolumn itp. Taką cienką, czarną wykładzinką z taśmą klejącą od spodu.
No i... częściowo pomogło.
Tylko na zdecydowanie większych dołach słyszę plastiki lub/i półkę.
A dźwięki inne niż w/w pewnie pochodzą od niewymienionych cukierków ;)

ps. faktycznie plastik z którego wykonane są te maskownice jest tragiczny. Coś w zachowaniu jak plastik z modeli samolotów do sklejania, tyle że kolor i grubość inna.

mirasek
08-06-07, 22:14
Też wymieniłem te śrubki na grubsze, pomogło ale do czasu, słysze że problem powoli wraca, trzeba będzie znowu coś tam podłubać...

reXio
09-06-07, 14:48
Problem totalnie mi nieznany. Co Wy chcecie od tych plastikow ?! Sa w porzo. Moze mam jakies inne :afro:

Konrad84
09-06-07, 16:51
Właśnie usunąłem ten problem owijając miejsca mocowań izolacją tak żeby nie miały luzu, pomogło w 99 %. acha u mnie czasem półka nie trafia na te gumki w plastikach więc przy zamykaniu bagażnika muszę trzymać ją od boku - bo inaczej trzeszczy.

pzdr.

migor
20-11-08, 21:24
może to wina plastikowych kołeczków co trzymają te plastiki wszystkie?