Zobacz pełną wersję : BLOS a badanie techniczne?
Witam wszystkich. :)
Założyłem ostatnio u siebie w EJ2 blosa. Niedługo zbliża mi się przegląd. Blos, jak wiadomo jest nielegalny. Jak to się ma do przeglądu? Czy diagności mocno wnikają jaki mikser jest zamontowany w aucie? Czy lepiej założyć tradycyjny mikserek na czas przeglądu? Co radzicie Panowie? Pozdro. :)
przede wszystkim dobre ustawienie, bo spaliny diagnosta ma obowiązek sprawdzić i muszą być w normie, a co do samego blosa to ja bym sie szczególnie nie przejmował, przypuszcza, że przynajmniej połowa nie będzie wiedziała co to jest wogóle. Ale jeśli chcesz być bardziej legalny to załóz na przewód gazowy z powrotem krokowca na czas przeglądu ,najlepiej jakiegoś zepsutego co by byl cały czas otwarty :) bo nielegalne w blosie jest tylko to że nie ma sterowania elektronicznego dawką gazu za co normalnie odpowiada właśnie krokowiec.
Ustawiony na analizatorze, spaliny w normie. Pojadę z blosem na przegląd, najwyżej jak nie przejdzie to wtedy założę krokowca. :P
Dzięki za odpowiedź. ;]
daj znać jak poszło. Mnie to samo czeka w lutym. Nie mam zbyt czepliwego ziomka od przeglądów ale zawsze lepiej wiedzieć jak to jest :)
He, raczej Ty pierwszy będziesz mieć przegląd, bo dziś zobaczyłem, że mam do 9.05. :P cały czas byłem przekonany, że mam do lutego. :P
Nie powinno być problemów, dla nich jest ważne aby układ był szczelny.
jeździłem dwoma autami z BLOSem na przeglądy (łącznie przez pewnie 5 lat) i nigdy nikt mi słowa na ten temat nie powiedział. Sprawdzają szczelność układu i kropka.