PDA

Zobacz pełną wersję : Utwardzenie tylnego zawieszenia?

munio83
07-06-07, 18:00
Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem d13b2 do którego mam założone koła letnie 15/195/50. I teraz tak gdy jade sam albo w dwie osoby tylne zawieszenie jest wporządku, pomiędzy kołem a nadkolem jest jakieś 5-6 cm prześwitu. Natomiast gdy wsiądą mi z tyłu trzy osoby to koło prawie styka się z nadkolem co praktycznie uniemożliwia jazde. I teraz co moglibyscie mi doradzic zeby to troche utwardzic ja myślałem o włożeniu takich gum w sprezyny które uniemożliwiaja jej calkowity scisk lub wymiane sprezym na takie z troche mocniejszej wersji które jak mi sie wydaje powinny byc troche twardsze. Zaznaczam ze nie chce obnizac samocoodu bo dosyc czesto jezdze po drogach które trudno wogóle nazwać drogami.

maciekr
12-06-07, 22:46
lepsze amory bym wstawił gazowe . Polecam Bilsteiny. Mam u siebie i prawie sie nie uginają pod obciążeniem:)

Hojrak
13-06-07, 21:30
Zmiana amorków tutaj nic nie pomoże, trzeba złożyć rządek bumpstp'sów jeżeli amorki stukają podczas jazdy (www.apexsuspension.com/gb/index.php?page=bumpstops),
albo zmiana sprężyn na tulejowe z możliwością regulacji wysokości (www.autolab.pl/artykuly/sprezyny-sportowe-alaga-coil-over---instrukcja-montazu/art-9.html)
Ewentualnie AIR SCHOCKS czyli amortyzatory powietrzne, które można podpompować zwykłą sprężarką jak za bardzo obciążymy auto.

I TO jest konkretna odpowiedź!

marecki27
19-06-07, 21:42
Amorki troszeczke pomogą ale tu trzeba nowe sprężynki i bedzie git :)

munio83
20-06-07, 14:12
A nie orientuje sie ktoś czy spreżyny z mozniejszej wersji silnikowej sa twardsze?

Matiass87
18-09-07, 19:31
Ja mam w mojej hani mam lacie 205/50/15 i mam mocniejsze spreżynki wstawione a i tak ocieraja na wybojach o nadkola gdy zapakuje całe autko 5 osobami