Zobacz pełną wersję : Obroty leca na pysk
W mojej hondzie dzieje się coś takiego, dosłownie identycznie.
http://www.youtube.com/watch?v=BhZfRUVJvvs
Ktoś miał z tym problem?. Ktoś rozwiązał taki problem?. Przeszukałem forum ale nie ma jasnej odpowiedzi co się zrypało.
silniczek krokowy wyczyść
Druga z kolei kreska (od lewej) na obrotomierzu to 500 obr. Na gazie, na benzynie? Silniczek krokowy do czyszczenia w pierwszej kolejności.
wyreguluj to raczej nie krokowy
Dzieje się tak na benzynie i na gazie. Chociaż na gazie leci mocniej w dół.
Ja tego filmiku nie nagrywałem, znalazłem na youtube. Identycznie mi się dzieje. Samochód mam taki sam tylko rok 99.
myśle ze to uszczelka pod kolektorem ssacym
ja bym jeszcze świece proponował wymienić... pare dni temu wymieniłem u siebie i już mi obroty nie spadają.. bo trochę spadały.. jest poprawa
Miałem to samo w swojej poprzedniej d14a2. wyczyściłem silniczek krokowy i przepustnice (wykąp porządnie w benzynie ekstrakcyjnej i wydmuchaj sprężonym powietrzem. Pomoże na 100%. U mnie dodatkowo było tak że poprzedni właściciel podkręcił sobie obroty na przepustnicy i po czyszczeniu trzymał równo 1500rpm, ale dałem 1 obrót i jest bajka na gazie i benzynie.
Jak się trochę ociepli to się tym zajmę. Teraz zauważyłem że nie zawsze tak spada.