Zobacz pełną wersję : Swap eg3 d13b2 na ?????? b18c4??
siema już niedługo moje 1,3 wyzionie ducha wiec myśle nad swapem jak sie przedstawia sytuacja przy wymianie na b18c4, jak to zrobić żeby było naprawde dobrze i za w miare średnie pieniądze skąd wziać silnik itd potrzebuje wszystkich dostepnych informacji...
silnik trzeba kupić, koszt całego swapa to jakies 6-6,5tys zł. Do tego mechanika i elektryka jakies 2-3tys. zł.
a co jakbym kupił drugi samochód anglika i zniego wyciągnął wszystko co potrzebne?
Ziom ja sie nie znam ale czy przy 1.3 to nie ma jakiejs duuzej rzezby? cos z bakiem i innymi motywami?
Jestem w trakcie takiego swapu -w sumie juz po. Jest troche przeróbek ale wszystko da się ogarnąc. Hamulce też trzeba zmienić bo d13b2 prawie ich nie ma. Jak chcesz więcej informacji to pytaj.
chce wiecej informacji... podaj mi numer gg: albo pisz tutaj...
toć piszcie tutaj po to jest forum no nie?
Wlasnie wlasnie, z checia poczytam ;) piszcie tutaj :d
to napisz jakie są przeszkody(przeróbki)
no normalnie,przeszkody i co trzeba zrobic przy takim swapie....to:
silnik/krzynia
zawias
elektryka full(niektorzy mowio, ze wcale nie ale ja ze swojego doswiadczenia wiem) - czyli wiazka kompletna/komputer
hamulce, hamulce i jeszcze raz hamulce bo potwora trzeba zatrzymac
wydech
i juz...duza rzezba ale do ogarniecia.
+ bak i pompa paliwa przy d13 bo tam coś nie halo, może się powtórze, ale zapewne już było na forum o tym
teraz prosiłbym o wytłumaczenie co z tą wiązką elektryczną??
No normalnie. Musisz miec kompletna. Niektorzy podona lacza ta od silnika z reszta ale ja przy swapie wymienilem kompletna. Po first inny silnik/inny komputer po second do wpiecia trzeba uzwglednic nowa deske i nowy komputer do ukladu hamulcowego(abs), teraz go nie masz, itp, itd...jak zostawisz w budzie stara to bedziesz musial jakies kable sztukowac, przerabiac koncowki czy rzezbic w jakis inny sposob. Moja rada jest taka, bierz cala wiazke od dawcy i zabieraj stara ze biorcy.
Tez sie zastanawialem nad kupnem d13 i swapem (ostatecznie za 3h jade obejrzec d15b2:P)... ale to duzo robotki i kosztow... chyba nie oplaca sie kupowac d13 lepiej poszukac cos mocniejszego... rowniez chyba dobrym pomyslem jest kupno rozbitka lub anglika za grosze i przelozenie bebechow... chyba wychodzi to o polowe taniej niz kupno kompleta na swapa...
Polecam lektore tego forum:
http://streetshadows.home.pl/forum/index.php?sid=50b793c1224bbe54ec951591fd628a10
pzdr