Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Gwint albo zawias do ej9 potrzebna porada...

arti223
29-01-12, 15:21
Witam, na wstępie chciałbym prosić o wyrozumiałość adminów gdyż niby jest sporo tematów w tej kwesti ale konkretów tyczących się mojego problemu nie znalazlem ;)
Chciałbym obniżyć hanke przy zachowaniu jakiegoś wzglednego komfortu jazdy wiec narzuca sie słowo gwint. Ale jest jedna rzecz która mnie nurtuje mianowicie hanka moja sterczy jak koza w ten oto sposób:

http://img256.imageshack.us/img256/2558/zdjcie0139g.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/256/zdjcie0139g.jpg/)

... i z tego co wiem to na kazdej hance nawet taki sam zawias wyglada inaczej. Myslalem tez o zawieszeniu - polączeniu KYB agx i eibach springow ale tam jest opuszczenie max 30 zeby nie zdemolowac w krotkim czasie amora wiec mysle ze przy takiej kozie 30mm to bedzie dośc malo albo moze się myle i przy zalozeniu kyb moze sie okazac ze efekt jest calkowicie przyzwoity?
Kase jaka jestem sklonny dac to kolo 2.000 i oczywiscie mts czy TA Technics odpadają z wiadomych w tym dziale względów ;)
Doradźcie mi coś Pany bo przelecialem i rozne profile i tematy w tym dziale i na dobrą sprawe przekonania nie mam żadnego ;p
Zaznaczam ze nie potrzebuje zawieszenia na tor tylko do codziennej jazdy i poprawy wizualistyki auta gdyz jak wiadomo te auta az sie prosza o glebe :)

nyndz
29-01-12, 15:27
no to stary juz na poczatek mozesz wszelkie gwinty skreslic - to nie sa zawieszenia na ulice, chyba ze masz gdzies to ze Ci plecy i plomby wywala.

Agx i Eibach bardzo dobre polaczenie, auto pewnie siadzie Ci wiecej niz 35mm (wiekszosci tak siadlo), wiec mysle ze bedziesz zadowolony. wejdz np w profil pablo_20, on ma taki zestaw.

jezeli chcesz nizej, to szukaj koni 1130, tam masz mozliwosc obnizenia jeszcze nizej.

yarOo_krk
29-01-12, 15:35
Jeżeli nie chcesz używać auta na torze to po co Ci gwint?
ja zainwestowałbym w AGX + Eibach - siądzie idelanie ;)

Nawet organizowany jest zakup grupowy na te amorki i sprezyny w dziale "zakupy grupowe" ..

maciu$
30-01-12, 00:37
Amortyzator: Bilstein B8, Koni, AGX
Sprężyny: Eibach, Weitec, H&R
Gwint w tej cenie: AP

arti223
30-01-12, 16:04
Chyba sie decyduje na agx plus eibach bo najkorzystniej mi ta opcja wygląda. Dzięki za pomoc :)