Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : szybka pmoc:(civic nie kreci i nie chce odpalic z pociagu:(

piotrr1987
29-01-12, 07:41
wiem ze duzo jest tematów zwiazanych z odpalaniem ale nie znalazlem mojego przypadku:(przeczytalem prawie wszystkie:( wiec problem jest taki wczoraj przyjechalem jak zawsze swoja ej9 1.4 is i zadnych problemow wczesniej nie bylo:(zgasilem za 20 min poszedlem odpalic i juz nic:)kontrolki normalnie swieca akumulator nowy,slychac tylko pykniecie w skrzynce przy bezpiecznikach po maska w czasie proby odpalaniamsprawdzilem wszystkie bezpieczniki i sa dobre:(probowalismy ja pociagnac i tez nic jakby brak iskry:(mam pytanie co to moze byc:(?i jakie moze byc powiazanie ze rozrusznik nie zakreci i nawet z popychu nie odpali:(prosze o szybko odpowiedz i porade:(

Saiti
29-01-12, 10:59
pompę paliwa słychać czy tylko rozłączenie przekaźnika pompy?

kamix666
29-01-12, 11:03
a mi sie wydaje ze aparat zaplonowy padl tzw cewka w aparacie

CRX1
29-01-12, 11:53
Sprawdz masy ,silnik,nadwozie i przewód masowy od akumulatora.Brak masy powoduje nie kręcenie rozrusznika i brak iskry.

Boniek87
29-01-12, 12:02
ja tez bym cewkę obstawiał, identyczną sytuację kiedyś miałem i okazało się,że cewka

piotrr1987
29-01-12, 13:02
rozrysznik po zmostkowaniu na krotko kreci ...teraz szukam braku iskry

piroman
29-01-12, 13:13
jakie moze byc powiazanie ze rozrusznik nie zakreci i nawet z popychu nie odpali

rozrysznik po zmostkowaniu na krotko kreci

skoro rozrusznik kreci tylko na krótko a normalnie po przekreceniu stacyjki nie kreci to masz co nie halo...
jak zachowuja sie kontrolki w momencie próby uruchomienia silnika ze stacyjki??
kontrolka od immo nie swieci przypadkiem??

piotrr1987
29-01-12, 14:41
nie nie swieci... kontrolki nic nie przygasaja
jednak wina jest w kostce stacyjki nie dawno doszlem do tego bo na krotko przy stacyjce kreci...musze kupic ten wklad albo cala wiazke z kostka

piotrr1987
31-01-12, 16:18
jednak wymienilem kostke i to samo...Pomózcie juz nie wiem co too moze byc:( jak podlaCZAM NA KROTKO PRZY KOSTCE na zapalonych kontrolkach to tylko slchac to pykniecie w skrzynce bezpiecznikow pod maska...a jak wylacze kontrolki i zrobie na krotko to kreci tylko nie odpala bo brak jest iskry bo kontrolki sa wylaczone:(juz nie wim co to moze byc:(

jak swieca kontroli to nie kreci a jak wylacze stacyjke na 0 bez kontolek kreci na krotko tylko nie ma iskry bo nie ma kontrolek;( ps nie mam imobilaissera ...kontrolki nie przygasaja..

chyba nie mam immm,,,,dodam jescze ze jak przelacze na kontrolki to caly czas mi mruga kointrolka od kluczyka....juz nie pamietam czy tak powinno byc

piroman
31-01-12, 17:03
owszem skoro miga Ci kluczyk w zegarach to masz immo i to tłumaczy jak najbardziej wszystkie objawy
przyczyna to prawdopodobnie rozprogramowany kluczyk...

piotrr1987
31-01-12, 17:39
Juz wim ...ale gupia sparawa...niedawno kupilem to auto i mam tylko jeden kluczyk bylem pewny ze nie ma immobiolaisera...w dodatku ten kluczyk wygladal jak gola blacha z takim mamlum czyms w srodku(i chyba byl to immobilaiser)teraz patrze a go nie mam ...co moge zrobic jak go nie znajde...mam tylko jeden kluczyk...:(

skolopendra
31-01-12, 17:50
usunąć imo z kompa

piotrr1987
31-01-12, 17:53
a jak to zrobic najprosciej usunac?czy tez ominąc?