Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tdi pare pytan.. Swiatla dzienne montaz

Fanatyk
06-06-07, 18:59
Wiatm wszystkich !!

Jestem nowy wiec prosze mnie nie odsylac do wyszukiwarki bo nie wiem za bardzo czego szukac :angel2: jak dacie jakies wskazowki to cos znajde :) ale prosze o odp. w tym temacie

1)Jestem posiadaczem Hondy Civic 5D z 1997r 2.0TDi i
mam problem poniewaz odczuwam ze brakuje jej momentu obrotowego , turbo tloczy ale w malym zakresie obrotow ;/ wiem ze to diesel ale kiedys lepiej szla , moze to wina juz wyrobionego turbo jednak Szum sprezarki slysze , samochod przyspiesza dobrze na 2 i 3 biegu do ponad 80km/h pozniej zaczynaja sie schody jechac jedzie ale bez polotu ,zas na jedynce bardzo szybko wchodzi na obroty bez wyraznego przyspieszania <moze to dziwne ale wczesniej tego nie bylo> Samochod jest mego ojca ,jednak ja jestem jego glownym uzytkowinikiem przebieg ponad 150tys bez wyciekow itd.. biegi wchodza gladko i bez problemow jedyny minus to ten ciag ... Samochod bardzo zadbany i nieskatowany.. moze ktos mial podobny problem / ile kosztuje nowe badz uzywane turbo /od jakiego samochodu mozna przypasowac bo ten diesel to przeciez nietypowa jednostka

2) Planuje zakupic Swiatla dzienne , jedno co mnie martwi to montaz i poprawnosc dzialania bo planuje sam podlaczyc tylko nie wiem od czego zaczac i jakie swiatkla kupic <chodzi mi o wymiary i ich mocowania, mam mozliwosci i umiejetnosci przerobienia zderzaka > jednak nie che bez sensu docinac i lutowac zderzaka . Moze macie jakies przykladowe schemat podlaczenia tego typu instalacji

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz :) :zasady:

rodzyneck
06-06-07, 19:25
zas na jedynce bardzo szybko wchodzi na obroty bez wyraznego przyspieszania
A sprzęgło się nie ślizga? A może po prostu się przyzwyczaiłeś i chcesz więcej? ;)

Fanatyk
06-06-07, 19:45
nie nie sprzeglo super, zero zgrzytow itd... lapie jak nalezy ,,,

wiem ze ten samochod kiedys lepiej jezdzil ... :)

Przyzwyczajony owszem ,dlatego wiem ze cos jest nie tak :)

heheh zawsze bedzie malo :) dlatego musze pojezdzic tym samochodem jeszcze przez 2lata ,przeciez trzeba odlozyc z czegos :) na drugi samochod :)

ps2039
07-06-07, 09:47
Jestem posiadaczem Hondy Civic 5D z 1997r 2.0TDi
silnik 2.0TD, jednostka rover'a. posiadaczy tego silnika na tym forum można policzyć na palcach jednej ręki: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=20686.
myślę, że odpowiedź czy pomoc w rozwiązaniu Twojego problemu szybciej otrzymasz na forum rovera.
co do świateł dziennych to hella robi dobre światła, a schemat podłączenia będziesz miał w komplecie.

pozdrawiam

Fanatyk
07-06-07, 15:16
dziekuje za odpowiedz :) i porady :)