Zobacz pełną wersję : Korek chłodnicy - renowacja
Hubert Multana
28-01-12, 21:46
Siema,
mam oemowy korek chłodnicy. Chciałbym doprowadzić go stanu w którym nie będę brzydził się go dotykać. Co można w tym kierunku poczynić? Polerować, malować, zrobić anodowanie? Z jakiego on jest materiału i co dokładnie można z nim zrobić? Celowałbym w coś takiego, ale nie wiem czy to możliwe do osiągnięcia:
http://img835.imageshack.us/img835/986/p1180028.jpg
thompson17
28-01-12, 22:00
No baa, da sie osiągnąć :D
http://allegro.pl/naklejka-na-korek-chlodnicy-mugen-honda-civic-crx-i2044427998.html
nawet lepszejszy, mugen ;)
spokojnie da się go wypolerować ;)
Papier drobnoziarnisty a potem jakaś pasta polerska i będzie miodnie .. na końcu emblemat mugena ;)
Hubert Multana
28-01-12, 22:04
Nie chodzi mi o naklejkę, tylko o chrom (?) na korku. To jest oem spolerowany? Ręczna polerka do upadłego, a potem bezbarwny lakier?
Dodaje ten temat do moich ulubionych killerów z gejklubu! :) Dzięki za bekę w sobotni wieczór! :)
Nowy to koszt 26,- w korku jest jeszcze zawór ,który musi być sprawny.Jeżeli masz korek w koszmarnym stanie to jak się ma ten zawór?
Lepiej kupić nowy i nie czekać na efekty niesprawnego korka.
Dodaje ten temat do moich ulubionych killerów z gejklubu! Dzięki za bekę w sobotni wieczór!
Nie przesadzaj :) Jedni kupują od Dyla kolorowe podkładki a Hubert będzie polerował korek
10 zł idealna oem używka kosztuje, za tyle sprzedałem swój.
hmm mi jedna rzecz trochę nie pasuje, na naklejce jest 1,35 a po prawej stronie wybite 1,1.... :p
Ważne jest to ciśnienie podane na korku,ktoś kupując nalepkę, nie zwócił na to uwagi:)
ja wiem które ciśnienie jest ważne... chodziło o to, że to trochę głupio wygląda
Trochę głupio,ale nie wszystcy wiedzą, że to jest ciśnienie zaworu i jak korek będzie ew do wymiany ,w sklepie zapytają co pisze na korku ,to nie będący w temacie może podać 1.35,
Hubert Multana
29-01-12, 12:31
Co wy się tak uczepiliście tej naklejki? Ja pytam o korek, a to pierwsze lepsze zdjęcie korka w dobrym stanie jakie udało mi się znaleźć. Ktoś już wspomniał, że wypolerowanie go jest możliwe. To jedna z opcji, natomiast co z anodowaniem? Da się je zrobić czy korek nie jest z aluminium?
thompson17
29-01-12, 13:08
Co wy się tak uczepiliście tej naklejki?
bo wstawiłeś foto korka z naklejka i kazdy mysli że chcesz taki efekt osiągnąć
co z anodowaniem? Da się je zrobić czy korek nie jest z aluminium?
pytasz poważnie? :rolleyes: chłopie weź troche pomyśl... chcesz anodowac taką głupote? a jesli już tak sie upierasz to można sprawdzić mognesem czy to jest alu... POMYŚL troche a nie błądzisz jak dziecko we mgle... bez kitu niedługo ludzie będą pytać sie jak dokręcać koła...
Hubert Multana
29-01-12, 13:10
chcesz anodowac taką głupote?
Dylu sprzedał kilka tysięcy anodowanych podkładek i jakoś nikt się nie strzępił o to ;).
Żeby anodować,niklować,chromować ,musiałbyś całkowicie rozbroić korek.poskładasz potem zaworek?
Korek jest stalowy.Metalowy, jak kto woli.
thompson17
29-01-12, 13:32
http://www.demotywery.pl/uploads/2010_11/11/4336_1127_500.jpg
naprawde Hubert, zadziałaj coś i pomyśl czy warto stary zapyziały korek który może nie trzymać już ciśnienia "reanimować" ...