Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Coś mi hamuje...

Albi
06-06-07, 02:55
Witam serdecznie :)

może od początku, mianowicie posiadam civic V gen. 1.3 i problem jest tego typu (jak w temacie) że coś mi hamuje w przednich kołach, przez co autko i wolniej sie rozpędza i jeśli jedzie z górki na biegu jałowym to samo hamuje (może nie tak strasznie odczuwalnie, ale uważam że jeśli już go puszcze to przynajmniej żeby mi utrzymał rozpędzoną prędkość).

Domyślam się że, albo to jest wina przegubu, który niestety się tłucze albo wina kół (niedawno założone alufelgi 15" z oponami 195/50), tylko że z tymi kołami to też nie tak do końca bo wcześniej przed zmianą był bardzo podobny problem lecz nie tak odczuwalny jak teraz.

proszę o pomoc, pozdrawiam

stempel
06-06-07, 10:39
moim zdaniem moze byc cos z hamulcami mogl sie zapiec zacisk w prowadnicy lub stanac tloczek ,sprawdz rozpedzajac samochod i zatrzymaj sie nie naciskajac hamulcow jesli bada cieple masz odpowiedz .Druga przyczyna to zbierznosc .

Albi
06-06-07, 10:45
Z tym zapieczeniem będzie najprawdopodobniej prawda, bo fakt faktem grzeją mi sie felgi:/ a co do zbieżności to jeśli by była zła to zapewne by mi tarło oponki co nie ma miejsca.

Dzieki za odpowiedz

[ Dodano: Pią 08 Cze, 2007 ]
Juz wszystko gites:)

Fakt, tłoczki mi hamowały i to była właśnie przyczyna. Wyciągnąłem, przeczyściłem, nasmarowalem, złożyłem i dodatkowo wymieniłem klocki teraz wszystko gra:D

Dzieki wszytski za pomoc. Pozdrawiam