Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kalibracja i modelowanie mapy paliwowej sterownika AG ZENIT.

Mathius4
25-01-12, 12:21
Siema

Czy jest tu jakiś szpec, który powie mi jak wymodelować mapę paliwową w sterowniku LPG AG Zenit ?

Zrobiłem aktualizację sterownika, nastęnie kalibracja - postępowałem zgodnie z instrukcją, następnie pojeździłem trochę na benzynie, ładnie narysowało mi mapę benzyny, następnie pojeździłem na gazie, zrobiło sobie mapę gazu i teraz modelowanie...

Wiecie jak powinna przebiegać krzywa gazu ?

Objaw jest taki, że od 0 do 4-4,5tys rpm auto jedzie normalnie, tak jak powinno, zaś powyżej 4,5tys dostaje muła, dławi się, szarpie ogólnie prawie nie ciągnie...

Jeżeli komuś to pomoże zrobię dziś screena mojej krzywej...

kubaszow
26-01-12, 20:04
Zaloguj sie na LPG Forum i tam znajdziesz pomoc i duzo informacji.
A co do Zenita to nie jest dobry wybor, ludzie nazekaja, znalazlem informacje ze zenit ma zaprogramowane swoje algorytmy i mimo ustawien sterownik i tak pracuje wedlug tych algorytmow. Znajomy wlasnie od tygodnia jezdzi na zenicie, gazownicy nie mogo mu tego dobrze wystroic i tylko sie wkur.....

Mathius4
26-01-12, 23:17
Już sobie poradziłem, trzy dni ustawialiśmy to z kumplem, nie mogliśmy dojść ładu, ale teraz jest ok ;)

Zenit to fajna instalacja, tylko sterownik skomplikowany, kalibracja jest tam przekichana, ogólnie jak robisz to pierwszy raz to nieźle trzeba się nagimnastykować, żeby dojść z tym ładu.

Temat może iść do kosza ;)