Zobacz pełną wersję : EJ9 pika po wyłączeniu zapłonu !!!
Witam wczoraj zauważyłem że po zgaszeniu silnika i po każdorazowym wł/wył zapłonu słychać piski o różnych długościach (krótki, długi, krótki, długi i krótki ). Kontrolka o immo gaśnie prawidłowo, nie zapala się w czasie jazdy, silnik pracuje i odpala normalnie.
Może ktoś się już z takim czymś się spotkał?, auto mam już 3 rok.
EJ9 D14A4
Pozdrawiam!!!
Temat założyłem wcześniej na dziale Elektryka, ECU ale żadnej odezwy:(, także próbuje tutaj.
Jak możesz to nagraj filmik wrzuć na youtube i zapodaj link. Mi przychodzi jedna rzecz do głowy ale nie wiem czy o to chodzi. Ciężko to opisać słowami ale czy te piski to takie "titu-tituuuu...titu-tituuuu...titu-tituuuu? :)
u mnie piszczy jak światła zapomne wyłączyć i radio sony też ma swoje dzwięki żeby panel zdjąć ;)
u mnie piszczy jak światła zapomne wyłączyć i radio sony też ma swoje dzwięki żeby panel zdjąć ;)
x2
titu-tituuuu...titu-tituuuu...titu-tituuuu?
Spadłem:D Płaciłbyś mi rentę jakby mi się coś stało:p
U mnie jedyne co pika to immo i właśnie nie wyłączone światła.
x3
Spadłem:D Płaciłbyś mi rentę jakby mi się coś stało:p
U mnie jedyne co pika to immo i właśnie nie wyłączone światła.
hehe:o
a kolega ma może LPG? u mnie na STAG'u jest ustawione przypomnienie o wymianie filtrów i też piszczy kilkukrotnie po wyłączeniu zapłonu
Jest instalacja gazowa ale dźwięk od np. braku gazu wydaje mi się brzmieć inaczej i z innego miejsca dociera (jednakowo długie i o takim samym tonie)... zaczyna mnie to powoli irytować,:mad:
Jutro postaram się coś nagrać do odsłuchu, i nie jest to od świateł sprawdzone od razu :D
No sprawa wyjaśniona winowajcą okazała się być instalacja gazowa,:o po odłączeniu LPG cisza jak makiem zasiał ;) to był mój pierwszy raz :)
Pozdrawiam.