PDA

Zobacz pełną wersję : filtr paliwa

azarro
05-06-07, 15:24
witam czy ktoś z was wymieniał samodzielnie filtr paliwa?ja nosze się z takim zamiarem kupiłem filterek za 25pln okazyjnie:) i będę chciał go zainstalować słyszałem jednak iż nie jest to takie łatwe i lepiej zrobić to w warsztacie, czy może ktoś z was samodzielnie wykonywał tego rodzaju prace?czy warto samemu sie za to zabrać żeby niczego nie spieprzyć:)pozdrawiam niedzielny mechanik :piwo:

piotrlaz
05-06-07, 16:11
Dołączam się do tego tematu bo też kupiłem jakiś czas temu ten filtr. Wiem tylko, że z książki serwisowej wynika, że jest to całkiem proste. Ale fajnie by było gdyby wypowiedział sie ktoś, kto to robił samodzielnie.

Lcfr
05-06-07, 17:19
witam czy ktoś z was wymieniał samodzielnie filtr paliwa?ja nosze się z takim zamiarem kupiłem filterek za 25pln okazyjnie:) i będę chciał go zainstalować słyszałem jednak iż nie jest to takie łatwe i lepiej zrobić to w warsztacie, czy może ktoś z was samodzielnie wykonywał tego rodzaju prace?czy warto samemu sie za to zabrać żeby niczego nie spieprzyć:)pozdrawiam niedzielny mechanik :piwo:

Panowie nie badzcie tak leniwi...
temat był opisny juz z 2-3 razy
łacznie z wymiana podkładek które czasem stwarzaja problem (podciekaja)
prosze poszukac.... !! !!

Efyr
06-06-07, 10:17
Wymiana jest prosta. Podkłądki powinny być razem z filtrem.
Odkręca się dwie śruby, te na rurkach. Przy czym tę śrubę co nie dojdzie się nasadką warto nałożyć dwa płaskie klucze na raz, aby była większa powierzchnia nacisku, bo mocno dociągnięta jest. Jest tam też małą śrubka, i pod nią też wymieniamy uszczelke. Potem jeszcze śrubka za filtrem, aby go z mocowania wyciągnąć.
Ot cała filozofia.

Rikoo
06-06-07, 10:20
:szukaj: :szukaj: :szukaj: