Zobacz pełną wersję : Bez wspomaganie kierownicy - cięzko czy lekko?
Witam! Niedługo bedzie kupić Civic 5. gen. Tylko pytanie jeśli samochód nie zawiera wspomaganie to cieżko czy lekko? Bo nie byłem próba jazdy samochódem Civic 5. gen. Pozdrawiam!
spoko luz, ja mam 5gena bez wspomagania i czy jest wspomaganie czy nie to ja nie odczuwam, jedynie jak bedziesz mial fele 15 tki i oponki 195 to mozesz odczuc a tak spoko
co ty gadasz? ja mam d13b2 bez wspomagania i ogolnie przy jezdzie mi to nie przeszkadza ale jak np wyjezdzam powoli z ciasnego parkingu od razu na ulice (lub wogole przy manewrowaniu z mala predkoscia) to idzie sie nakrecic ta kierownica.....ogolnie wg mnie lepiej kupic ze wspomaganiem
ciezko.nawet ze wspomaganiem civic chodzi ciezko.podsumowujac, w civicach 5 gen wspomaganie jest do dupy wiec nie ma roznicy jaka opcje kupisz:DD
nie wiem po czym wnioskujesz ale w moim civicu wspomaganie pracuje *****iscie i moge krecic jednym palcem bez wysiłku nawet jak fura stoi w miejscu ;)
po innych samochodach ktore mialem....
eeee to może masz jakies zrypane to wspomaganie :D tez mam porównianie z kilkoma innymi samochodami i civic nie odstaje od nich
nie chodzi tlyko o mojego civica, jezdzilem tez innym.chodzi mi o to ze akurta wspomaganie nie jest najmocniejsza strona civicow;jakies tam ono jest ale nie jest super, moze dlatego ze civic jest dosc malym samochodem i stwierdzili japonce ze wystarczy takie jakie jest.
nie moze byc tak zle... :/ nie jezdzilem zadnym innym civem oprocz swojego ale wydaje mi sie ze jednak cos to wspomaganie chyba daje i nie jest tak do konca zrypane-jezdzilem golfem 3 i megane coupe i jak wspomaganie w nich i wspomaganie w civach jest porownywalnwe to jest duza roznica miedzy civem ze wspomaganiem a civem bez... :aloha:
Wspomaganie daje bardzo duzo i u mnie działa dobrze nawet porownując do innych wozideł :aloha:
w porownaniu do czego???? na tle innych japonczykow civic wypada slabo( nissan, infiniti). w porownaniu do samochodow amerykanskich i szwedzkich takze(chrysler, volvo).tymi samochodami jezdzilem dluzszy czas i wspomaganie civica odstaje znacznie od ww samochodow. jedynie 100tka audi krecila gorzej ale o jakosci niemieckich samochodow nie bede sie wypowiadal.....
zgadzam sie z Toba M1 ze wspomoganie daje bardzo duzo, takze w civicu, chodzi mi jedynie o to ze nie jest ono pierwszej klasy, po prostu wedlug mnie dali za slaba pompe.chociaz z drugiej strony jest to auto male i na pewno nie ta klasa co np chrysler czy infiniti....
podsumowujac, dobrze ze wogole w civicu jest wpomaganie:P:D
mi działa super... przedtem jeździłem golfiaczen 2 bez wspomagania- kręciło sie jak starym traktorem. teraz jest jescze u mnie focus z 2004 roku i wspomaganie się praktycznie nie różni od tego w mojej hance..
muzammil, a może po prostu sobie powinieneś płyn w układzie wymienić hm? ;)
U mnie w 6gen chodzi baardzo dobrze :)
plyn jest ok.juz mowilem ze to nie chodzi tlyko o moja honde.po prostu zdazylo mi sie miec samochody z lepszym wspomaganiem i tyle.
prawda jest taka ze w polonezie caro+ kierownica lzej sie kreci niz w mojej hani 6 gen. ale kazdy wie ze jesli uklad kierowniczy jest za bardzo wspomagany to przy wiekszych predkosciach auto zle sie prowadzi, dlatego w Haniach wspomaganie nie jest tak bardzo mocne. Nie jest prawda ze Honda robi zle wspomagania kierownicy, gorsze niz w innych autach, po prostu samochody Hondy zawsze nawizuja do sportowego charakteru marki i tyle. HONDA [H] Feel the Power
ja mam 1,3 bez wspomagania. moim zdaniem nie jest tak źle, auto jest małe gabarytowo także nie trzeba nadwyrężać mięśni. dla mnie spoko - przyzwyczaiłem się
Ja rownież mam bez wspomagania i jest cacy. Spoko luzik mozna kupowac bez wk:):) Chyba że ktos jest patyczakiem ktory ledwo na nogach sie trzyma:P
witam! Jestem tutaj swiezakiem i wogole srednio sie znam silnikach i wogole , ale zakupilem niedawno swoja hanie 1.3 92 i niestety nie posiada ona wspomagania a ze mam felgi 15 195-tki to trzeba sie ostro namachac.no i chcialem sie dowiedziec czy mozna zamontowac takowe wspomaganie i jakie by to byly mnie wiecej koszta.jezeli ktos moglby mi podpowiedziec bylbym wdzieczny.
pozdro
Przy oponach 195/45/15 w d13b2 trzeba przyłożyć "trochę" siły w skręcanie, przy mniejszych
felgach/oponach np. 13" nie ma najmniejszego problemu z kręceniem nawet w miejscu.
no to wiem ze przy mniejszych oponkach nie ma problemu przy manewrowaniu tylko ze ja mam jeszcze kierownice sportowa ktora jest mniejsza i to rowniez utrudnia skrecanie,ale chodzi mi generalnie o to czy ktos wie moze czy jest mozliwosc zainstalowania wspomagania kierownicy i mniej wiecej ile taka instalacja kosztuje.Jak ktos by wiedzial to prosze o odpowiedz.
pozdro
ja przekładałem maglownice bo na 195/50 15 na miejscu skręcić na parkingu to trzeba się napocić ale przy wyższych predkosciach to muszę przyznać wyższość układowi bez wspomagania daje lepsze wyczucie w dłoni,ale na hamowaniu na nierównościach jest kolejna przewaga wspomagania możesz spokojnie trzymać kierownice a bez musisz dobrze trzymać żeby hania nie zjechała na bok.