Zobacz pełną wersję : Gaz a modyfikacje...
Mam takiego questa odnośnie gazu;p Nie wiem czy w dobrym miejscu pisze ale jak coś prosze o sprostowanie. Interesuje mnie czy po zmianie ssaka w moim d14 na tego od d16y8 i wydechowego na 4-2-1 i dorzuceniu jakiegos dolotu moga byc problemy z gazem? Robił ktoś jakieś podobne mody? Z góry thx :)
jak nie ma problemow na benzynie to na gazie tez nie bedzie, no chyba ze spartola instalke ;) no i jak chcesz sie bawic z dolotem to tylko sekwencyjna instalka
To moze małe sprostowanie...;p Instalka juz jest ponad pol roku sekwencja oczywiscie ale w serii d14a3/4 tylko mam plany zamontować wyżej wymienione elementy i nie wiem czy to nie będzie jakoś kolidowało:)
wg mnie nie powinno byc problemow no chyba ze masz reduktor na styk dobrany to moze nie wyrobic przy nieco wiekszej mocy
Mogą być problemy z ssakiem - u mnie w ssaku wywiercone są otwory i tamtędy doprowadzany jest gaz do komory silnika, więc u mnie trzeba by było przerabiać ssak - skopiować dolot gazu.
to raczej naturalne, ze trzeba wywiercic otwory pod dysze wtryskiwaczy
MarianoItaliano
02-02-12, 13:02
Ja mam pomodzone D14 i żadnych problemów z gazem. Jak sie regularnie wymienia filtry, jeździ na regulacje, dba o stan świec zapłonowych i kabli WN, to nie ma prawa się coś dziać :)